Este mort de 13 ani, dar a fost amendat cu 1.000 de lei de un funcţionar. Şocul suferit de soţia defunctului

Judecătoria Alba Iulia a anulat sancţiunea pe motiv că procesul-verbal nu cuprinde toate informaţiile prevăzute de legislaţie. Hotărârea a fost pronunţată în 23 martie 2021 şi a rămas definitivă
Prin plângerea înregistrată pe rolul instanţei la data de 3 decembrie 2020 petenta M. Viorica a solicitat instanţei ca, în contradictoriu cu Primăria Vinţu de Jos şi primarul comunei să se dispună anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiat la 28 octombrie 2020.
Femeia a arătat că a fost sancţionată atât ea, cât şi soţul său, cu amendă contravenţională de 1.000 lei, pentru că ar fi efectuat fără autorizaţie modificarea împrejmuirii locuinţei şi a schimbat aspectul arhitectural al construcţiilor prin modificările realizate la faţadă. A precizat că lucrările efectuate au fost doar reparaţii ale gardului perimetral deteriorat în urma lucrărilor de subtraversare a căii ferate şi s-a amplasat o poartă cu telecomandă la garaj. Petenta a mai precizat că soţul său a decedat în urmă cu 13 ani şi nu îşi explică cum a fost amendat şi acesta în condiţiile în care la primărie se putea verifica acest lucru.
”Fapta reţinută în sarcina petentei nu îndeplineşte condiţia unei descrieri corecte, deoarece nu se arată în ce a constat modificarea împrejmuirii la stradă, iar menţiunea modificarea aspectului arhitectural al construcţiilor este foarte vagă pentru că nu se spune nici în ce a constat această modificare şi nici care ar fi modelul arhitectural acceptat în satul Vinţu de Jos şi căruia i s-ar fi adus modificări. De asemenea, nu se detaliază nici ce înseamnă „modificare faţadă”.
Tot în ceea ce priveşte fapta, în conexiune cu persoanele pretins contraveniente, instanţa constată că soţul petentei a decedat în anul 2007, aspect pe care intimaţii ar fi trebuit să îl cunoască la momentul constatării faptei contravenţionale, necunoaşterea denotând faptul că agentul constatator s-a mulţumit să facă o constatare din exteriorul imobilului pretins modificat fără autorizaţie şi a aplicat sancţiunea”, astfel a motivat Judecătoria Alba Iulia hotărârea.
În concluzie, s-a constatat că procesul-verbal nu îndeplineşte condiţia de a cuprinde o descriere a faptei contravenţionale, motiv pentru care instanţa a admis plângerea petentei şi a dispus anularea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.