Europarlamentarul Dan MOTREANU: ”Au fost semnate primele contracte pentru eficiența energetică a companiilor din sectorul agroalimentar!”

Europarlamentarul Dan MOTREANU: ”Au fost semnate primele contracte pentru eficiența energetică a companiilor din sectorul agroalimentar!”

Conform europarlamentarului Dan Motreanu, proiectele sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Astfel, sunt alocate 200 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar, din totalul de 500 de milioane cât este bugetul dedicat mediului de afaceri.

”Banii vor fi folosiți pentru lucrări de reabilitare termică și investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile.
Peste 100 de proiecte au fost depuse în cadrul celor două apeluri dedicate sectorului agroalimentar.
Primele 13 contracte, în valoare de trei milioane de euro, au fost semnate de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș.
Pachetul de măsuri în valoare de 500 de milioane de euro este menit să ajute sectorul antreprenorial să dobândească independență energetică, prin realizarea de economii de energie specifice. De asemenea, vizează producerea de energie verde din resurse regenerabile pentru consum propriu.
Aceste obiective se realizeză prin instalarea unor panouri fotovoltaice, folosirea centralelor electrice fotovoltaice sau a sistemelor de monitorizare a consumurilor de energie care să asigure reducerea consumului de energie.
De asemenea, vor fi achiziționate echipamente eficiente energetic cu consumuri reduse de energie pentru înlocuirea echipamentelor uzate cu consumuri energetice mari și vor fi implementate măsuri de eficiență pentru clădiri.”

(Jurnal)

Conform europarlamentarului Dan Motreanu, proiectele sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Astfel, sunt alocate 200 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar, din totalul de 500 de milioane cât este bugetul dedicat mediului de afaceri. ”Banii vor fi folosiți pentru lucrări de reabilitare termică și investiții în echipamente, utilaje, dotări […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/europarlamentarul-dan-motreanu-au-fost-semnate-primele-contracte-pentru-eficienta-energetica-a-companiilor-din-sectorul-agroalimentar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=europarlamentarul-dan-motreanu-au-fost-semnate-primele-contracte-pentru-eficienta-energetica-a-companiilor-din-sectorul-agroalimentar
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 22 ianuarie 2023 13:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.