Europarlamentarul Dan MOTREANU: ” Au fost tipărite primele carduri de energie, finanțate din fonduri europene, ca ajutor persoanelor vulnerabile, pentru compensarea plății facturilor la curent…!”

Europarlamentarul Dan MOTREANU: ” Au fost tipărite primele carduri de energie, finanțate din fonduri europene, ca ajutor persoanelor vulnerabile, pentru compensarea plății facturilor la curent…!”

”Au fost tipărite primele carduri de energie finanțate din fonduri europene. Cardurile vor fi distribuite beneficiarilor începând cu 1 februarie iar plățile vor începe pe 20 februarie” – ne precizează Europarlamentarul Dan Motreanu, privicepreședinte al PNL. 

”Categoriile vulnerabile vor primi, în 2023, 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în două tranșe a câte 700 de lei fiecare.

Vor fi sprijinite 4 milioane de persoane din medii vulnerabile din România.

Ajutorul este acordat pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire au fost alocate fonduri europene în valoare de 4 miliarde lei, din Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional. Acordarea ajutoarelor a fost discutată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, cu reprezentanții Comisiei Europene.

Poșta Română se va ocupa de distribuirea cardurilor și de efectuarea plăților prin serviciul de mandat poștal.

                       De acest sprijin vor beneficia:

–  pensionarii cu vârsta peste 60 ani și venituri sub 2.000 lei/lună;

–  persoanele care încasează pensie de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei/lună;

–  persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei/lună;

–  familiile care primesc alocație de susținere;

–  persoanele care primesc ajutor social. ”

(Jurnal)

”Au fost tipărite primele carduri de energie finanțate din fonduri europene. Cardurile vor fi distribuite beneficiarilor începând cu 1 februarie iar plățile vor începe pe 20 februarie” – ne precizează Europarlamentarul Dan Motreanu, privicepreședinte al PNL.  ”Categoriile vulnerabile vor primi, în 2023, 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în două tranșe a câte […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/europarlamentarul-dan-motreanu-au-fost-tiparite-primele-carduri-de-energie-finantate-din-fonduri-europene-ca-ajutor-persoanelor-vulnerabile-pentrucompensarea-platii-facturilor-la-curent/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=europarlamentarul-dan-motreanu-au-fost-tiparite-primele-carduri-de-energie-finantate-din-fonduri-europene-ca-ajutor-persoanelor-vulnerabile-pentrucompensarea-platii-facturilor-la-curent
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 ianuarie 2023 12:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.