Explicațiile lui Raed Arafat pentru carantinarea Timișoarei. A dat ca exemplu ce se întâmplă în Ungaria

Explicațiile lui Raed Arafat pentru carantinarea Timișoarei. A dat ca exemplu ce se întâmplă în Ungaria. La cât a ajuns numărul infectărilor la vecinii unguri, citiți în articolul de mai jos.

De ce intră Timișoara în carantină. Raed Arafat nu vrea să se ajungă ca în Ungaria

Explicațiile lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru carantinarea Timișoarei. Acesta dat ca exemplu ce se întâmplă în Ungaria.

Şeful DSU, Raed Arafat, a informat că urmează să semneze ordinul de carantinare al Timişoarei, precum şi a comunelor periurbane, Giroc, Mosnita Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda. De asemenea, Raed Arafat a adăugat că la sfârşit de săptămâna vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile. De asemenea, mall-urile şi terasele vor fi închise.

Timisoara intra in carantina 14 zile
Timisoara intra in carantina 14 zile

Sectorul sanitar, sub presiune

Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de AŢI sunt pline şi greutatea de a găşi locuri pentru pacienţii cu oxigen.

De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de AŢI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat.

Carantina Timișoarei s-ar putea prelungi

Şeful DSU a spus că decizia carantinarii Timişoarei este corectă, întrucât sunt țări în care numărul de infectări a început să crească îngrijorător, un astfel de exemplul fiind Ungaria.

De ce acum? Dacă începem acum, este posibil să iasă Timişoara din carantină peste 14 zile, hai să zicem la 21 de zile. Începerea acum este foarte corectă şi cred că asta am căzut de acord în cadrul comitetului. Dacă carantinam doar unele localităţi, şi aţi văzut că nu este vorba numai de Timsioara, ci include comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Mosnita Nouă, Giroc, care vor fi tartate că un tot întreg.

Numărul de infectări în Ungaria a crescut îngijorător

Asta va face mai uşor controlul. Dacă noi carantinam o localitate din care oamenii toată ziua pleacă şi se întorc în Tinisoara, dacă carantinam Timişoara fără să carantinam loc în care oamenii se întorc seară, atunci nu ajută. Înţelegem foarte bine cu toţii că nu este o măsură palcuta, uşoară. Sutem deja sub presiunea pandemiei, dar din păcate nici virusul nu este cel de acum un an, avem o tulpină nouă care se răspândeşte mai uşor.

Sunt ţări, în Ungaria, deja au ajuns la 7000 de cazuri. Asta ne arată că trebuie să fim foarte precauţi. Asta va terbui să meargă în paralel cu campania de vaccinare”, a declarat Raed Arafat.Sursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Explicațiile lui Raed Arafat pentru carantinarea Timișoarei. A dat ca exemplu ce se întâmplă în Ungaria

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.