Filmul evenimentelor de la Victor Babeș arată o desfășurare cel puțin ciudată. Poliția ar fi ajuns la o oră după Vlad Voiculescu, nu a existat apel la 112

Filmul evenimentelor de la Victor Babeș arată o desfășurare cel puțin ciudată. Poliția ar fi ajuns la fața locului la trei ore după ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și nu a existat nici un apel la 112 referitor la tragedia ce a avut loc la unitatea mobilă de terapie intensivă, unde au murit trei pacienți.

Desfășurare ciudată a filmului evenimentelor de la Victor Babeș

Conform unor surse, tragedia de la unitatea mobilă de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeș din București s-a produs în jurul orei 17.00, în timp ce deputatul Emanuel Ungureanu a spus că, de fapt, totul s-ar fi petrecut în jurul orei 15.00. Însă, informaţiile despre acest eveniment cumplit au început să apară abia în jurul orei 20.00. Nu a fost înregistrat niciun apel la 112 referitor la ceea ce s-a întâmplat. Astfel, timp de câteva ore, cele trei decese înregistrate nu au fost comunicate. În plus, în aceste ore, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost la fața locului, înaintea polițiștilor, undeva în jur de 19.00, în timp ce autoritățile au ajuns la 20.00.

Nu se cunoaște deocamdată ora exactă la care a avut loc tragedia. Însă, este posibil ca personalul de la Spitalul Victor Babeș să fi vrut să treacă sub tăcere totul, motiv pentru care nu au raportat tragedia Poliției, deși erau obligați să facă acest lucru, având în vedere că au murit trei persoane. La fața locului s-a prezentat și medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), care a declarat că aparatura acestei unități nu a mai avut probleme tehnice până acum.

Filmul evenimentelor de la Victor Babes arata o desfasurare cel putin ciudata. Politia a ajuns la o ora dupa Vlad Voiculescu, nu a existat apel la 112
Filmul evenimentelor de la Victor Babes arata o desfasurare cel putin ciudata

Ce a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență

DSU a transmis că personalul medical care încadrează unitatea de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Victor Babeș la care s-a produs tragedia a semnalat intrarea în avarie, simultan, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a transmis echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă. Ministerul Sănătații a aflat că s-a produs această tragedie prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență.

”În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune”, a transmis DSU.

Cine era însărcinat cu monitorizarea instalației de oxigen

De asemenea, DSU a precizat că deși instalarea și operaționalizarea Unității Mobile se realizează sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a spitalului, ”reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității” este sarcina echipei tehnice a spitalului.

”Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș: 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș; 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan); 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni; 1 pacient la Floreasca și 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator”, a transmis DSU.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.