Germania e gata să introducă vaccinarea obligatorie. Când va fi votat proiectul

Germania este gata să introducă vaccinarea obligatorie. Când va fi votat proiectul. Partidul Social Democrat (SPD) din Germania, aflat la guvernare, se aşteaptă ca un proiect legislativ ce va face obligatorie vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19 să fie supus la vot de Parlament în luna martie, a anunțat Rolf Muetzenich, liderul grupului SPD din Bundestag. Opoziția, de acord, dar nu în contextul tulpinei OMICRON.

Germania mai are un pic și introduce vaccinarea obligatorie. Când va fi votată hotărârea

Parlamentul german a adoptat în decembrie o lege privind introducerea vaccinării obligatorii în cazul anumitor profesii începând de la mijlocul lui martie 2022.

Germania traversează un nou val de infectări cu coronavirus, iar rata de vaccinare rămâne scăzută în comparaţie cu alte state europene.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie in Germania

O dezbatere pentru obligativitate extinsă a vaccinării are loc luna aceasta

Astfel, SPD îşi propune să aibă finalizat un proiect privitor la o obligativitate extinsă de vaccinare, după o dezbatere parlamentară ce va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat Rolf  Muetzenich.

De asemenea, cancelarul Olaf Scholz (SPD) susţine impunerea vaccinării obligatorii a populaţiei şi speră ca aceasta să intre în vigoare până la finele lunii februarie, spuneau anul trecut pentru Reuters surse familiarizate cu subiectul. Potrivit lui Ralf Muetzenich, Bundestagul va vota un proiect de lege în martie.

Conservatorii vor lua o decizie însă neinfluențată de varianta Omicron a coronavirusului

„Sunt foarte încrezător că majoritatea grupului parlamentar al SPD va vota favorabil”, a spus Ralf Muetzenich.

Mai înainte de asta, în cursul zilei, opoziţia conservatoare a semnalat că este deschisă discuţiilor privind introducerea vaccinării obligatorii a populaţiei, anunțând că dezbaterea parlamentară nu ar trebui să ia în calcul impactul variantei Omicron a coronavirusului.

Vaccinarea obligatorie nu va opri valul adus de tulpina OMICRON

„Suntem pregătiţi pentru ea”, a declarat Ralph Brinkhaus, liderul blocului conservator CDU/CSU din Bundestag, indicând astfel că introducerea obligativităţii nu va putea să întrerupă valul actual de infectări.

Aproximativ 72% din populaţia Germaniei este dublu vaccinată, în timp ce 43,5% dintre locuitori au primit şi doza booster.

Câte decese a înregistrat Germania

De asemenea, Germania a raportat miercuri, 12 ianuarie 2022, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, depăşirea pragului de 80.000 de infectări într-o singură zi.

În plus, în acelaşi interval de 24 de ore au fost raportate 384 de decese, ceea ce face ca numărul total al deceseor de la debutul pandemiei și până acum să se ridice la 114.735 de victime. Între timp, Germania a anuțat că a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la țara noastră.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.