Gral sri(r) V.Mălureanu, despre intelectualitatea română în regimul ceaușist.

Florian Bichir și Dan Andronic au realizat interviuri, sub egida revistei Evenimentul Istoric, cu generalul Sri în rezervă, Vasile Mălureanu, incitați fiind de recenta carte publicată de acesta despre elita intelectualității din România… în interacțiune cu fosta securitate.
Cartea a fost lansata, cu o prezență selectă, în luna ianuarie a.c. la Fundația Nicolae Titulescu.
După 30 de ani de ostilitate la adresa securității, iată că se găsesc ziariști și cercetători istorici dispuși să asculte și opiniile unor importanți ofițeri de informații, câți or mai trăi după trei decenii de la desființarea securității de către cei care s-au considerat oprimați de acest temut organ informativ.
Vasile Mălureanu, deși nu este un strălucit orator, surprinde, atât în carte cât și în interviu, cu informații relevante despre intelectualitatea română din perioada comunismului ceaușist, nu din perioada tutelării de către sovietici.
Aflăm și de ce evenimentele din anul 1989 au răbufnit cu o atât de mare violență, dar și date inedite despre acțiunile securității pentru salvarea tezaurului arhivistic referitor la fostele teritorii românești.
Cartea și interviul vor genera numeroase controverse, mai ales că sunt vizate evenimente și persoane importante ale vieții politice, militare, culturale și artistice din România.
Primul tiraj al cărții este deja epuizat, spune Florian Bichir.

Interviul poate fi urmărit, împărțit în două episoade, mai jos.
https://evenimentulistoric.ro/legatura-serviciilor-secrete-straine-cu-ziaristi-si-artisti-romani-nume-mari-apar-intr-un-interviu-bomba-cu-un-fost-ofiter-de-securitate.html

https://evenimentulistoric.ro/interviu-eveniment-un-important-fost-ofiter-de-securitate-raspunde-la-intrebarea-ii-era-frica-lui-ceausescu-de-intelectuali-evenimentul-istoric-tv.htmlSursa: huhurez
Articol sursa: Gral sri(r) V.Mălureanu, despre intelectualitatea română în regimul ceaușist.

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.