Hotărârile de Guvern privind introducerea certificatului verde COVID și prelungire a stării de alertă, anulate de Curtea de Apel Cluj

Hotărârile de Guvern privind introducerea certificatului verde COVID și prelungire a stării de alertă au fost anulate marţi de Curtea de Apel Cluj. Acțiunea a fost introdusă de avocații clujeni Kapcza Mikolt și Gabriel Marin.

„Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes a reclamanţilor în formularea acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată de reclamanţii K M K şi M G împotriva pârâţilor G R şi M A I. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, H G 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei Curţii, azi 28.09.2021”, se arată în minuta instanței, conform clujust.ro.

Citeşte şi: Explozie de infectări după congresul PNL. Adriana Pistol (INSP): „Ne așteptăm la 20.000 de cazuri pe zi în octombrie”

Noile restricții impuse de Guvern în România: Carantina de noapte, aplicată în weekend la incidența de 6 la mie. Introducerea certificatului verde COVID, după ce rata trece de 3

Certificatul verde digital a devenit oficial obligatoriu în România, în toate zonele unde rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Guvernul a aprobat vineri, 17 septembrie, propunerea făcută joi de Comitetul pentru Situații de Urgență ca certificatul care atestă vaccinarea, testarea ori trecerea prin boală să le fie cerut românilor pentru a putea avea acces la nunți, botezuri, la meciuri, în sălile de sport, în cinematografe și restaurante.

Certificatul verde care poate fi descărcat de AICI va atesta că persoanele sunt:

vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021(nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.