”HOȚUL STRIGĂ HOȚII?” DUMITRU BEIANU FACE PUBLICE CONTRACTELE JURIDICE ÎNCHEIATE DE FOSTUL PREȘEDINTE CJ, MARIAN MINA

”HOȚUL STRIGĂ HOȚII?” DUMITRU BEIANU FACE PUBLICE CONTRACTELE JURIDICE ÎNCHEIATE DE FOSTUL PREȘEDINTE CJ, MARIAN MINA

Procesele intentate de Prefectură, condusă de Florentina Stănculescu (fost director economic al CJ, sub conducerea lui Marian Mina și impusă, ulterior, de acesta ca prefect al județului) continuă să țină capul de afiș la Giurgiu, așa că la începutul săptămânii președintele CJ, Dumitru Beianu, a organizat o conferință de presă cu acest subiect.

Beianu a convocat conferința de presă ca răspuns la acuzele din ultima perioadă a fostului președinte al CJ, Marian Mina, vizând cheltuielile CJ pe contracte juridice.

”Primul termen este pe 30 martie –  menționează președintele Beianu, referitor la procesul intentat de Instituția Prefectului de Giurgiu, Consiliului Județean, pe tema modului în care au fost alocați baniii din bugetul județului .

În acest sens am semnat un contract de consultanță juridică cu o  echipă de avocați din Giurgiu. Trebuie totodată precizat că noi nu am consumat bani publici pentru acest serviciu juridic.

Deși nu am făcut-o până acum, am întocmit o listă cu toate contractele publice care s-au semnat în mandatul d-lui Marian Mina, contrasemnate de către d-na Florentina Stănculescu, director economic în mandatul lui Mina.

Deci la acel moment dl. Mina semna cu voioșie contracte prin care se cheltuiau  zeci, sute de miliarde lei vechi, pentru contracte juridice, deși era aceeași echipă de specialiști pe care o  evocă acum . Iar acum d-na Prefect consideră că e oportun să îmi atace mie o Hotărâre prin care am contractat servicii juridice, însă fără să cheltuiesc bani publici (pro bonno).

Ca să vedeți ce diferență de abordare…Ca să vedeți cât de mult a evoluat duplicitatea în cazul unor persoane ce ar fi trebuit să fie foarte serioase…”

Spusele președintelui Beianu sunt ”acoperite” de lista cu contractele juridice încheiate în mandatul lui Marian Mina, pusă la dispoziția presei:

”La poziția 9 și 10 aveți două plăți de un miliard, însumat cu tot cu TVA, pentru un document succint, nu pentru un proces, ci pentru o ordonanță de plată și o recuperare prejudiciu.

La poziția 11 din această listă, pentru o plângere penală doar, s-a plătit serviciul juridic cu suma de 130.000 lei, , adică aproape un miliard și jumătate, fără TVA și  fără a se ajunge în instanță, sau la Curtea de Apel!!  Oamenii ăștia îmi reclamă mie astăzi că cheltuiesc sume importante de bani, în timp ce ei au cheltuit sume imense…Ei au dat 80.000 de lei doar pentru niște despăgubiri…

La poziția 16, aveți un caz special:  80.000 de lei a plătit dl. Mina serviciile unui avocat împotriva fostului arhitect șef al județului, fost angajat al CJ care a fost dat afară în condiții discutabile. Acesta a acționat ulterior în instanță instituția noastră. Deci Consiliul județean a plătit 80.000 de lei pe un asemenea proces pe care l-a și pierdut, acum o lună, iar dl. Mina  n-a spus nimic! Credeam că dl. Mina, căruia cu simpatie i se spunea ”Marian chitanță falsă”,  este om serios. Este  un om fără caracter!  Acum o lună Consiliul județean a plătit 9 miliarde lei vechi, despăgubire acestui fost angajat (n.red. – arhitectul șef al CJ).

Iar d-nul Mina mă critică,  pe unde apucă, de greșeli și lipsă de profesionalism…O să vină acum Curtea de Conturi și vom avea din nou o problemă. Făcând o paranteză aș spune că avem aici destui oameni care nu se tem de DNA cum se tem de Curtea de Conturi. O să vină aceștia și o să mă întrebe de unde am recuperat toți cei 9 miliarde. Eu aș vrea să îi recuperez de la dl. Mina. Am stat de vorbă cu oamenii din instituție care mi-au spus că dl. Mina a insistat: ”Dați-l afară! Dați-l afară…!” … Acestor oameni acum probabil că voi fi nevoit să le imput suma de bani…Am vrut să vă arăt ce prejudici comit unii care pozează în specialiști.

Dacă facem o însumare vom constata că numai anul trecut, 900.000 de lei s-au plătit doar pentru servicii juridice, la niște prețuri exagerate și pentru niște procese care nu aveau ce să caute…

Obiectivul nostru în continuare este să încercăm să câștigăm, căci avem nevoie de acești bani pentru proiectele din județ. Și nu poate nimeni să îmi spună că banii alocați din PNDR , care au rotunjit veniturile unor primari PSD, nu au aceeași destinație, de a susține proiectele de dezvoltare și în al doilea rând de a finaliza cât mai curând acest proiect.

Și eu și avocații pe care i-am contactat avem ca strategie să convingem instanța că fiecare zi întârziere contează foarte mult și se pierd șanse importante. Vom vedea acum dacă în continuare Instituția Prefectului, prin juriștii care îi va trimite la instanță va avea aceeași abordare…

Vom vedea câtă bună voință există și câtă demagogie…Eu am încredere însă în instanță și îmi doresc să pun la dispoziția primarilor sumele de bani. Cei de la PSD au primit deja prin PNDR banii respectivi”- a mai declarat Dumitru Beianu.

Procesele intentate de Prefectură, condusă de Florentina Stănculescu (fost director economic al CJ, sub conducerea lui Marian Mina și impusă, ulterior, de acesta ca prefect al județului) continuă să țină capul de afiș la Giurgiu, așa că la începutul săptămânii președintele CJ, Dumitru Beianu, a organizat o conferință de presă cu acest subiect. Beianu a …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/03/09/hotul-striga-hotii-dumitru-beianu-face-publice-contractele-juridice-incheiate-de-fostul-presedinte-cj-marian-mina/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 9 martie 2023 14:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.