În județul Giurgiu, se construiește mai mult în mediul rural decât la Oraș!

În județul Giurgiu, se construiește mai mult în mediul rural decât la Oraș!

 Din datele statistice primite din partea Direcției Județene de Statistică Giurgiu, se observă că la finele anului trecut  s-a construit mai mult în satele și comunele județului Giurgiu decât în cele 3 orașe ( Municipiul Giurgiu, Bolintin Vale și Mihăilești).

Numărul autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în luna decembrie a anuui 2022, a scăzut însă faţă de cel din luna noiembrie 2022.

Conform acelorași surse, numărul autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în luna decembrie 2022, a fost și el mai mic faţă de cel din luna decembrie 2021. 

Astfel, în luna decembrie a anului trecut, au fost eliberate 53 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, numărul acestora fiind cu 33,8 % mai mic faţă de luna anterioară şi cu 33,8 % mai mic faţă de luna decembrie 2021.

În luna decembrie 2022 au fost eliberate 13,2 % autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale în mediul urban şi 86,8 % în mediul rural, faţă de 36,3 % în mediul urban şi 63,7 % în mediul rural, eliberate în luna noiembrie 2022.

       Se observă în același timp o scădere a apetenței cetățenilor pentru construirea de case și sedii de societate, pe fondul scumpirilor materialelor de construcții, al căror preț a fost influențat și de cel  al carburantului, mereu în creștere, de la o lună la alta.

Drept urmare, numărul autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale în luna decembrie 2022 a fost cu 33,8 % mai mic faţă de cel din luna decembrie 2021. În mediul urban numărul autorizaţiilor a scăzut cu 63,2 % faţă de luna decembrie 2021, iar în mediul rural a scăzut cu 24,6 %. 

(Jurnal)

 

 Din datele statistice primite din partea Direcției Județene de Statistică Giurgiu, se observă că la finele anului trecut  s-a construit mai mult în satele și comunele județului Giurgiu decât în cele 3 orașe ( Municipiul Giurgiu, Bolintin Vale și Mihăilești). Numărul autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în luna decembrie a anuui 2022, a scăzut însă […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-judetul-giurgiu-se-construieste-mai-mult-in-mediul-rural-decat-la-oras/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=in-judetul-giurgiu-se-construieste-mai-mult-in-mediul-rural-decat-la-oras
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 februarie 2023 13:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.