În urma controalelor, inspectorii A.J.P.I.S Giurgiu au fost descoperit, anul trecut, deficiențe pentru 65 de servicii sociale

În urma controalelor, inspectorii A.J.P.I.S Giurgiu au fost descoperit, anul trecut, deficiențe pentru 65 de servicii sociale

În cadrul Ședinței  de luna aceasta a Comisiei de Dialog Social Giurgiu, desfășurată sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Giurgiu au fost prezentate rezultatele controalelor la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte aflate în dificultate și persoanelor adulte cu dizabilități în vara anului trecut. 

Astfel, pentru 65 de servicii sociale verificate, activitatea desfășurată a prezentat deficiențe, pentru care echipele de inspectori sociali au dispus 480 de măsuri de remediere, iar pentru un furnizor de servicii sociale a fost propusă suspendarea/ închiderea licenței de funcționare.
Pentru 20 de servicii sociale verificate, activitatea desfășurată nu a prezentat deficiențe, iar  inspectorii sociali nu au dispus măsuri de remediere.
Pe perioada desfășurării acestor controale a fost descoperit 1 furnizor privat acreditat, care oferea servicii sociale destinate persoanelor vârstnice pentru 25 de beneficiari, fără a avea înființat serviciul social/ fără a deține licență de funcționare pentru serviciile oferite.
De asemenea, la un alt furnizor de servicii sociale au fost identificate 10 persoane adulte cărora li se ofereau servicii de îngrijire într-un imobil independent de locația serviciului social licențiat.
În ceea ce privește principalele deficiențe constatate în urma controalelor, reprezentantul A.J.P.I.S. .Giurgiu, Georgeta Găină, a transmis că pentru 20 de servicii sociale verificate activitatea desfășurată nu a prezentat deficiențe, astfel încât echipele de inspectori sociali nu au dispus măsuri de remediere.
Pentru 65 de servicii sociale verificate activitatea desfășurată a prezentat deficiențe, pentru care echipele de inspectori sociali au dispus un număr de 480 de măsuri de remediere, iar pentru un furnizor de servicii sociale a fost propusă suspendarea/ închiderea licenței de funcționare.
În acest caz, reprezentanții instituțiilor abilitate au oferit, potrivit competențelor, consiliere verbală persoanelor identificate, aparținătorilor prezenți și persoanei care se ocupa cu îngrijirea lor. Evaluarea medicală s-a realizat în timp real, beneficiarii exprimându-și refuzul de a fi transportați și internați la spital.
Concluzia echipei de medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu a fost că beneficiarilor nu le este pusă viața/ integritatea în pericol. Totodată, au fost anunțate poliția/organele de cercetare penală, dosarul penal constituit fiind la ora actuală în cercetare administrativă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
Pentru 23 de servicii sociale verificate inspectorii în domeniul protecției consumatorului au dispus măsuri de suspendarea a activității, cu caracter temporar, până la remedierea deficiențelor.
Per total, au fost dispuse 480 de măsuri, dintre care 419 îndeplinite la termenele stabilite și 61 de măsuri în curs de îndeplinire, fiind aplicate 9 avertismente și 6 amenzi în sumă totală de 70.000 lei.

În cadrul Ședinței  de luna aceasta a Comisiei de Dialog Social Giurgiu, desfășurată sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Giurgiu au fost prezentate rezultatele controalelor la centrele rezidențiale destinate persoanelor…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/in-urma-controalelor-inspectorii-a-j-p-i-s-giurgiu-au-fost-descoperit-anul-trecut-deficiente-pentru-65-de-servicii-sociale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 5 iunie 2024 21:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.