Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații
⦁ stingerea a două incendii de vegetație uscată
⦁ Adunații Copăceni – a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 2500 mp. Au acționat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere;
⦁ Vedea – a ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa 1,5 ha. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
⦁ Asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier
Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, produs aseară, în localitatea Cosoba. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Un bărbat, în vârstă de 22 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, apoi a fost transportat de către echipajul SMURD la un spital din capitală. Echipajul de pompieri a asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autovehiculelor.
Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.
Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență.
Compartimentul Informare și Relații Publice

The post Intervențiile pompierilor, în ultimele ore appeared first on Informatia de Giurgiu.

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații⦁ stingerea a două…

The post Intervențiile pompierilor, în ultimele ore appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/interventiile-pompierilor-in-ultimele-ore-4/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 7 august 2023 13:22

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.