Învățătoare din Botoșani, amendată, după ce a bătut de două ori o fetiță

O învățătoare din Botoșani a fost amendată penal cu 4.500 de lei după ce a bătut de două ori o elevă de 11 ani. Polițiștii au reținut în dosarul lor și scuza provocării cadrului didactic de către elevă.

O învățătoare de la o şcoală gimnazială din municipiul Botoșani a fost condamnată pe 2 iunie pentru purtare abuzivă la plata unei amenzi penale de 4.500 de lei, după ce a agresat de două ori o elevă neascultătoare, scrie Monitorul Botoșani.

Sentința judecătoriei nu este definitivă, părțile implicate putând să formuleze apel.

Învățătoarea a bătut o elevă de 11 ani de două ori, prima dată chiar în timpul orei, iar a doua oară a bruscat-o atât de puternic, încât fetița a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul incident a avut loc pe 5 decembrie 2018, când, iritată de comportamentul fetei care refuza să se potolească, învăţătoarea a tras-o de păr şi a bruscat-o, provocându-i suferinţe fizice.

Al doilea incident violent s-a produs după vacanţa de iarnă, pe 18 ianuarie 2019, când învăţătoarea a răbufnit din nou şi a bruscat-o pe fetiţa neastâmpărată, eleva având nevoie de una-două zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au stabilit că reacţia cadrului didactic a venit pe fondul provocării din partea fetiţei, care refuza să se conformeze regulamentului şcolar. Cu toate acestea, la finalul cercetărilor anchetatorii au considerat că ieşirea violentă a învăţătoarei fost deplasată.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a cadrului didactic sub acuzaţia de purtare abuzivă.

S-a reţinut şi scuza provocării, ambele incidente având loc sub o puternică stare de tulburare provocată de partea vătămată”, au arătat procurorii.

Știre preluata de la 7Media.ro

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.