Israelul, îngrijorat despre o posibilă legătură între vaccinul Pfizer şi cazurile de miocardită la tineri. Cum răspunde compania

Pfizer a declarat într-un comunicat că este conştient de observaţiile israeliene ale miocarditei, dar că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu vaccinul său.

Potrivit acestuia, efectele adverse sunt revizuite cu atenţie, iar Pfizer se întâlneşte în mod regulat cu Departamentul pentru Siguranţa Vaccinurilor din Ministerul Sănătăţii din Israel pentru a analiza datele.

În Israel, între decembrie 2020 şi mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul în dezvăluirea rezultatelor unui studiu pe care l-a însărcinat să examineze problema.

Majoritatea pacienţilor care au suferit inflamaţii cardiace au petrecut nu mai mult de patru zile în spital şi 95% din cazuri au fost clasificate drept uşoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experţi.

Studiul a constatat că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de Pfizer) şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani”, se arată într-o declaraţie. 

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra posibilităţii unei legături între vaccinurile împotriva miocarditei şi ARNm, care le include pe cele de la Pfizer şi Moderna.

  Dr. Paul Offit, directorul Centrului de educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, a spus că părinţii ar trebui să îşi vaccineze copiii din cauza riscurilor cunoscute ale COVID-19, inclusiv sindromul inflamator multi-sistem.

Această problemă a unei miocardite tranzitorii asociate cu un vaccin este în prezent un risc teoretic şi nedovedit, a spus Offit. „Cred că dacă vom cântări riscurile relative, boala este un risc mult mai mare.”

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat săptămâna trecută că inflamaţia inimii după administrarea vaccinului Pfizer nu a fost un motiv de îngrijorare, deoarece astfel de incidente au fost similare cu cele din populaţia generală. La momentul respectiv, tinerii erau deosebit de predispuşi la această afecţiune.

„Comitetul a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând cu săptămâna viitoare”, a declarat pentru Radio 103 FM Nachman Ash, coordonatorul Israelului pentru răspunsul la pandemie. Eficacitatea vaccinului este mai mare decat riscul.

Israelul a fost un lider mondial în programul de vaccinare.

Aproximativ 55% din populaţia Israelului a fost deja vaccinată. Începând de marţi, restricţiile privind distanţarea socială şi necesitatea permiselor speciale de vaccinare pentru a intra în anumite restaurante şi locaţii au fost eliminate.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.