Județul Giurgiu: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Județul Giurgiu: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Județul Giurgiu se va afla sub o avertizare meteorologică tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată până mâine, la ora 10:00.

Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și izolat de peste 50-70 l/mp. Vântul va avea la rafală 70-90 km/h.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii giurgiuveni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

ISU Giurgiu înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „AVERTIZARE METEO În situații de urgență, sunați la:112! <<< <<< ISU GIURGIU AVERSE TORENȚIALE Pregătește-te 1,2,3 1,2,3 CURĂȚAȚI ŞANȚURILE ȘI RIGOLELE DE SCURGERE! VÂNT PARCAȚI AUTOTURISMELE LA DISTANȚĂ SIGURĂ FAȚĂ DE COPACI SAU STÂLPI DE ELECTRICITATE! Inundații Furtună DESCĂRCĂRI ELECTRICE 02 iulie 02iuliea.c. a.c. 03 iulie, ora 10:00”

The post Județul Giurgiu: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată appeared first on Informatia de Giurgiu.

Județul Giurgiu se va afla sub o avertizare meteorologică tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată până mâine, la ora 10:00. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare…

The post Județul Giurgiu: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/judetul-giurgiu-cod-portocaliu-de-instabilitate-atmosferica-accentuata/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 2 iulie 2024 11:21

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.