Lăutari şi sute de persoane adunate la înmormântarea unui tânăr ucis de covid-19. Poliţiştii nu au intervenit

O înmormântare cu lăutari, dedicații în cimitir și sute de persoane adunate a avut loc, joi, în Târgu Jiu, pentru un tânăr care a fost ucis de COVID-19. Municipiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a crescut alarmant în ultimele zile. Polițiștii nu au intervenit pentru nerespectarea restricțiilor la acest eveniment.

Restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, ignorate complet

Rudele tânărului care s-a stins la vârsta de 35 de ani după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 n-au ținut cont de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. S-au adunat în număr mare ca să-l conducă pe ultimul drum, fără să se ferească de boala ce lui i-a adus sfârșitul.

Mai mult, oamenii au adus și boxe și au apelat la lăutari care să cânte în cimitir și să dea dedicații. Înmormântarea a avut loc joi, pentru un tânăr din Dragoieni care a murit în urmă cu doua zile în Secția ATI a SJU Târgu Jiu.

Lautari si sute de persoane adunate la inmormantarea unui tanar ucis de covid-19. Politistii nu au intervenit
Inmormantare cu sute de persoane pentru un tanar ucis de COVID-19

Motivul pentru care polițiștii nu au intervenit

În imagini se observă că sicriul a fost adus direct la Cimitirul Municipal de persoane îmbrăcate cu echipament de protecție anti-COVID-19. Cu toate acestea, rudele și prietenii tânărului decedat au ignorat pericolul.

Aceștia au umplut rapid cimitirul la care au venit cu mașinile personale. Poliția nu a intervenit și nu a aplicat sancțiuni, motivând că în acel cimitir nu erau mai mult de 100 de persoane. Pe de altă parte, autoritățile sanitare au precizat că la înmormântările pacienților de COVID-19 este interzis să participe mai mult de opt persoane.

Ștefan de la Bărbulești a fost amendat la o înmormântare

Nu de același noroc a avut parte, însă, Ștefan de la Bărbulești, care a participat la o înmormântarea unui bărbat în vârstă de 44 de ani, la finalul lunii februarie, în comuna Cislău din județul Buzău. Imediat ce au apărut mai multe imagini live pe rețelele de socializare, polițiștii și jandarmii au intervenit.

Autoritățile au dat atunci amenzi în valoare totală de 19.000 de lei pentru organizator, invitați, precum și pentru manelistul Ștefan de la Bărbulești și fiul său și pentru cei 22 de participanți la înmormântare, în contextul restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Mai multe detalii, AICI!

”A urinat pe mine și mi-a spus: «Uite ce-ți poate face Poliția Română»”

Într-un alt loc din țară, mai exact în Capitală, câțiva polițiști sunt acuzați de doi bărbați că i-au torturat și umilit, după ce unul dintre ei le-a reproșat că nu purtau măști de protecție pe stradă. Mărturiile lor sunt tulburătoare. Una dintre victime a spus că un agent a urinat pe ea. Mai multe detalii, AICI!

”Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat, am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile. După care m-au dus pe câmp. Mi s-au dat doi pumni în coaste, după care am fost pus la pământ, cu fața în jos, m-au bătut cu bastoanele”, a spus unul dintre bărbați.Sursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Lăutari şi sute de persoane adunate la înmormântarea unui tânăr ucis de covid-19. Poliţiştii nu au intervenit

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.