Lavrov: Instructorii NATO coordonează, pe teren, acțiunile Armatei Ucrainei și ale batalioanelor naționaliste

Instructorii Alianței Nord-Atlantice și ochitorii sistemelor de rachete cu lansare multiplă (MLRS) coordonează deja, pe teren, acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) și ale batalioanelor naționaliste, scrie ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un articol pentru cotidianul Izvestia.

”După toate aparențele, instructorii NATO și ochitorii MLRS coordonează deja, pe teren, acțiunile AFU și ale batalioanelor naționaliste”, spune el. Lavrov și-a exprimat speranța că printre europeni mai sunt poiliticieni responsabili, care conștientizează posibilele consecințe.

”De remarcat în acest sens este că nimeni din NATO și UE nu l-a pus la punct pe comandantul forțelor aeriene germane, un anume (Ingo) Gerhartz care, depășindu-și rangul, a declarat că este necesar să se pregătească pentru utilizarea armei nucleare și a completat: ”Putin, nu încerca să te pui cu noi”. Ministrul a adăugat că aceasdtă tăcere conduce la concluzia că Europa a uitat rolul jucat de Germania în istoria ei.

Înscenări ”cu sânge pe pereți”

Lavrov consideră că, pierzând pe câmpul de luptă, regimul ucrainean aranjează înscenări ”cu sânge pe pereți”, pentru a demoniza Rusia în ochii comunității internaționale.

”Pierzând pe câmpul de luptă, regimul ucrainean și protectorii lui occidentali nu ezită să aranjeze înscenări ”cu sânge pe pereți”, pentru a demoniza țara noastră în ochii opiniei publice internaționale”, a spus el. ”Au fost deja Bucea, Mariupol, Kramatorsk, Kremenciug”. Șeful diplomației ruse a amintit că Ministerul Apărării al Rusiei avertizează în mod regulat, ”cu dovezi pe masă”, în legătură cu pregătirea unor noi incidente puse în scenă.

Lumea de iluzii a Occidentului

Ministrul de Externe al Rusiei a îndemnat Occidentul să revină cu picioarele pe pământ din lumea iluziilor, înscenările nu vor funcționa, indiferent de cât de multe vor mai urma.

”Occidentul colectiv ar trebui să coboare pe pământ din lumea iluziilor. Inscenările, oricât de multe vor mai urma, nu vor funcționa”, a subliniat el. Șeful MAE rus a îndemnat ”să se joace cinstit, nu după reguli ale trișorilor”, ci ghidându-se după dreptul internațional.

Potrivit ministrului, cu cât mai devreme vor conștientiza toți ”că nu există alternativă la procesele istorice obiective de formare a unei lumi multipolare pe baza respectării principiului egalității suverane a statelor, fundamental pentru Carta ONU și pentru întreaga ordine mondială, cu atât mai bine”.

Potrivit șefului MAE rus, dacă membrii ”alianței occidentale” nu sunt pregătiți să construiască o arhitectură universală de securitate și colaborare egale, ar trebui să înceteze să-i împingă cu forța în tabăra lor, cu amenințări și șantaj, pe cei care vor să trăiască după mintea lor. Lavrov a îndemnat țările Occidentale ”să recunoască real” dreptul la libertatea de alegere al țărilor independente care se respectă pe sine. ”Asta înseamnă, de fapt, democrația – prin fapte, nu o imitație trucată jucată pe scene politice strâmbe”, a subliniat Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz cere degeaba Rusiei un nou acord privind acordarea de garanții de suveranitate Ucrainei. Ministrul a menționat că Acordurile de la Minks, care au existat, ”au fost ucise chiar de Berlin și Paris, protejând Kievul care a refuzat în mod deschis punerea lor în aplicare”.

Lavrov a mai remarcat că Europa însăși suferă cel mai mult de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei, eliberându-și piețele pentru arme americane și gaz natural lichefiat, care este mai scump decât gazul rusesc. Șeful MAE rus a definit politica externă a Occidentului colectiv ca fiind ”un teatru pentru un singur actor”. Ministrul a subliniat că o astfel de politică duce în mod consecvent la identificarea de noi teatre de operațiuni militare. Potrivit lui Lavrov, Occidentul a angajat împotriva Rusiei un gambit geopolitic, oferind Ucrainei și Moldovei ”statut de veșnic candidat la UE”. Ministrul rus este de părere că lor, ca și altor țări ”curtate de UE”, le este sortit să rămână simpli figuranți în jocurile Occidentului”.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.