Fără categorie

”Lems ” magazinul în care o comandă făcută la majorat vă ajunge acasă , garantat, la nunta de argint!

Cu o lună și jumătate în  urmă un giurgiuvean s-a hotărât să cumpere o masă de bucătărie cu 6 scaune. Nu este o poveste, deși eroii principali sunt de poveste. Omul a  avut nefericita inspirație de a  intra în magazinul Lems , situat în  Parcul Mihai Viteazul din Municipiul Giurgiu, unde bătea un vânt , din lipsă de clienți  de aboa te țineai pe picioare. Părea că nimeni nu știa de magazinul ăsta…
    Giurgiuveanul – după cum ne declara el însuși –  a  intrat , apelând  la un  salariat din cadrul magazinului.  Celelalte două  colege ale acestuia oricum nu puteau căci erau  antrenate  într-o discuție particulară, ce nu suferea amânare.  Că doar erau în timpul programului de lucru, ce puii mei !?
l-o
După ce clientul și-a ales produsul dorit, o masă cu 6 scaune, salariatul Lems i-a comunicat prețul , urmând ca a doua zi clientul să se prezinte și să comande mobilierul achitând un avans…Surpriză însă, a doua zi cele două salariate i-au comunicat clientului că produsul comandat are un cu totul alt preț, ceva mai mare decât cel indicat inițial de colegul acestora. 
De ce? Păi pentru că tânărul faptul că este nou angajat. a fost justificată de salariate prin D aia băi fraierierule care ești  Da, este adevărat că salariatele magazinului îl puteau informa pe client de acest lucru,  din clipa când s-a hotărât să comande produsul , dar, cum vă spunea,  fetele nu  puteau să-și  întrerupă conversația lor atât de importantă  pentru un motiv atât de banal.  Că fraierul de client mai poate  să mai vină  și el  o dată în magazin , să facă mișcare, că doar ăștia de la televizor nu-și bat gura de pomană zilnic să facem mișcare cel puțin o jumătate de oră pe zi. 

În sfârșit clientul nostru,  a fost astfel , nevoit să schimbe mobila aleasă inițial, dar destul de  costisitoare.  Fericit că în sfârșit a  făcut comanda, a plătit un avans și a plecat spre casă cu promisiunea că va fi anunțat despre data la care  va primi produsul la domiciliu. 
Și zilele au început să treacă, una după alta… Că d’aia e poveste, să stai ca prostu și să nu primești nicio veste! După 2 săptămâni de așteptare clientul a îndrăznit să întrebe când ar putea sosi produsul comandat. Vizibil revoltați  de ”obrăznicia” clientului, personalul magazinului i-a solicitat acestuia să aibă , vorba lui nenea Iancu: ”puțintică răbdare!” Și dă-i și speră…! După o lună de așteptare clientul nostru și-a mai luat o dată inima în dinți și a pășit în magazinul Lems pentru a afla cam cât va mai trece până când va intra în posesia  mesei și a scaunelor mult visate…
     De data aceasta salariații magazinului s-au supărat și mai rău… Dar rău de tot! Balauri cu șapte capete, nu alta! Omul a plecat umilit și rușinat spre casă, primind , ca de fiecare dată, o nouă promisiune. Au mai trecut încă alte 2 săptămâni și produsul comandat încă nu a apărut, deși trebuia adus din București , la doar doi pași de casă. Probabil că dacă masa și scaunele ar fi plecat spre Giurgiu, pe propriile lor picioare, deja ar fi ajuns!  
    Supărat, mai ceva ca Marcel Ciolacu pe președintele Iohannis giurgiuveanul nostru s-a hotărât să renunțe la comandă și să ceară înapoi, banii plătiți ca  avans, decizie pe care a anunțat-o imediat personalului magazinului.  Omul însă avea să afle că surprizele pentru el încă nu s-au sfârșit… În timp ce clientul  se îndrepta spre magazin, a primit un mesaj pe telefon că trebuia să plătească prima rată la  mobila pe care nici nu apucase să o vadă. Bă ești prost? Bă ești nebun?
    În fine, exasperat, cu banii returnați și cu cu o mare tristețe în suflet, clientul a mai încercat o dată să  cumpere o masă cu scaune, făcând de data aceasta  comandă către  o altă rețea de magazine , aparținând  unei fabrici de mobilă de  la capătul țării: la Sighetu  Marmației (județul Baia Mare) . Adică tocmai de acolo unde se agață harta în cui, conform expresiei românești, bine cunoscute. Și ce să vezi. Oamenii ăștia  au promis că în doar 10 zile produsul comandat  va ajunge la Giurgiu. Tocmai de la Sighetu Marmației, măi fraților! Ei, alți oameni, altă țară , alte caractere…! 
În consecință am încălecat pe-o șa și v-a spus povestea adevărată a unui giurgiuvean amăgit. Așa că atunci  când vreți să vă cumpărați un obiect de mobilier: NU  mergeți la LEMS! Pentru ca să nu trăiți experiența de a comanda un balansoar,  la majorat și să-l primiți acasă abia la …nunta de argint! 
Cu siguranță că  dacă veți cere administrației magazinului ,  explicații pentru  miserupismul brandului Lems, pe care vi l-am expus în rândurile de mai sus,  vi se va servi o ficțiune de lemn Tănase care o să vă lase și  fără masă și fără …scaune!
(Florea Bush Teanu)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: ”Lems ” magazinul în care o comandă făcută la majorat vă ajunge acasă , garantat, la nunta de argint!

Comentarii

comentarii