Localitatea din care provine femeia infectată cu noua tulpină a virusului ar putea fi carantinată

Cazul tinerei din județul Giurgiu infectată cu noua tulpină a coronavirusului a alertat autoritățile județene, dar și pe cele naționale.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seară că regiunea din care provine femeia infectată ar putea fi carantinată, întrucât este vorba de răspândire comunitară a noului coronavirus.

”Având în vedere că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Cu privire la primul caz din România confirmat cu noua tulpină a Coronavirusului apărută în Marea Britanie, prefectura Giurgiu a prezentat următoarele precizări:

Persoana respectivă s-a prezentat împreună cu copilul în data de 03.01.2021, la camera de gardă de la UPU din cadrul Institutului Matei Balș, cu simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar în data de 04.01.2021, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2.

În data de 05.01.2021, DSP a efectuat anchetă epidemiologică, iar pentru cele două persoane au fost eliberate Deciziile de izolare la domiciliu.

În data de 04.01.2021, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, prin SAJ, deoarece prezentau simptome ușoare.

Rezultatele acestora au fost primite de către DSP în data de 06.01.2021, 3 persoane fiind confirmate, iar 2 neconfirmate. În această dată, DSP a efectuat ancheta epidemiologică, au fost eliberate Decizii de izolare la domiciliu pentru persoanele confirmate și Decizii de carantinare pentru contacții acestora din aceeași familie.

 Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Localitatea din care provine femeia infectată cu noua tulpină a virusului ar putea fi carantinată

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.