Luni a început Examenul de Bacalaureat 2024. Câți elevi s-au înscris în județul Giurgiu, la fiecare probă de concurs…

Luni a început Examenul de Bacalaureat 2024. Câți elevi s-au înscris în județul Giurgiu, la fiecare probă de concurs…

Luni, 1 iulie a început examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2024.

Astfel elevii clasei a XII-a vor susține între 1 și 5 iulie probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat 2024. De precizat că vor susține proba la istorie elevii de la filiera teoretică, de la profilele umaniste, sportiv, pedagogic sau teologic.

După ce luni absolvenții au susținut proba de Limba și literatura română, marți 2 iulie se desfășoară proba obligatorie a profilului: Istorie pentru elevii de la profilul uman și Matematică pentru cei de la profilul real.

Conform datelor înregistrate și transmise de unitățile școlare cu nivel liceal din județul Giurgiu, după cum ne-a transmis reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, anul acesta s-au înscris un număr de 1126 de candidați pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare) în 6 centre de examen.

La disciplina de examen limba şi literatura română  s-au prezentat 1010 candidați înscriși. Pentru proba obligatorie a profilului, programată marți, 2 iulie s-au înscris 1029 candidati.

Joi, 4 iulie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării la care s-au înscris 1030 candidați.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie 2024, până la ora 12:00. Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 12 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

 

Sursa: IȘJ Giurgiu

Articolul Luni a început Examenul de Bacalaureat 2024. Câți elevi s-au înscris în județul Giurgiu, la fiecare probă de concurs… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Luni, 1 iulie a început examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2024. Astfel elevii clasei a XII-a vor susține între 1 și 5 iulie probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat 2024. De precizat că vor susține proba la istorie elevii de la filiera teoretică, de la profilele umaniste, sportiv, pedagogic sau teologic. După ce luni […]

Articolul Luni a început Examenul de Bacalaureat 2024. Câți elevi s-au înscris în județul Giurgiu, la fiecare probă de concurs… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/luni-a-inceput-examenul-de-bacalaureat-2024-cati-elevi-s-au-inscris-in-judetul-giurgiu-la-fiecare-proba-de-concurs/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 iulie 2024 11:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.