MAE rus a avertizat în legătură cu posibilitatea unei ciocniri între Rusia și NATO

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a avertizat în legătură cu posibilitatea unei ciocniri între Rusia și NATO din cauza livrărilor de arme pentru Ucraina. Un punct de vedere exprimat de directorul adjunct al Departamentului pentru neproliferare și control al armelor din cadrul MAE rus, Konstantin Voronțov, citat de Ren.tv.

”Statele Unite pompează tot mai mult armament în Ucraina, căreia îi pune la dispoziție date de la serviciile de informații, asigură participarea directă a luptătorilor și consilierilor americani în conflict, ceea ce nu doar prelungește ostilitățile militare și duce la noi victime, dar și apropie situația de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe între Rusia și NATO”, a declarat Voronțov la ședința Primului comitet al Adunării Generale a ONU.

Declarația vine în contextul în care președintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a promis omologului său de la Kiev, Volodimir Zelenski că va trimite Ucrainei un lot de arme în valoare de 625 milioane de dolari.

Mai mult, Statele Unite au declarat, totodată, că sunt gata să ajute lunar regimul de la Kiev cu 1,5 miliarde de dolari pe toată durata conflictului din Ucraina.

În plus, potrivit datelor agenției Bloomberg, administrația președintelui SUA, Joe Biden, a recomandat insistent țărilor Uniunii Europene să sporească, la rândul lor, ajutorul acordat Kievului. Se presupune că europenilor li se va cere să aloce sume similare celor pe care americanii intenționează să le trimită Ucrainei.

Potrivit informațiilor existente, Statele Unite fac presiuni asupra Europei pentru ca aceasta să depună mai multe eforturi pentru susținerea regimului președintelui Ucraiei, Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că SUA au încetat să-și mai ascundă adevăratele lor obiective în privința conflictului ucrainean. Potrivit spuselor sale, SUA doresc în mod deschis să învingă Rusia ”pe câmpul de luptă”, cu ”sacrificarea” Ucrainei. De aceea autoritățile americane o alimentează atât de instens cu arme.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.