Marian Mina, președinte executiv al PSD Giurgiu: ”Guvernul a sacrificat țara, alegând să facă politică”

Într-o postare pe facebook. președintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, face i analiză critică la adresa Guvernului în ceea ce privește măsurile luate în combterea extinderii epidemiei de Covid-19:

”În urmă cu doar câteva săptămâni, preşedintele Iohannis ne cerea să „schimbăm canalul” şi să nu facem caz de o „simplă răceală”. Tot cam pe atunci, premierul Orban certa un jurnalist şi-l întreba „care criză?”. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, însă, continua să crească şi în România. Ştim cu toţii unde suntem acum şi bănuim unde vom ajunge. În tot acest timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spunea: testaţi, testaţi, testaţi! La noi, o mare bâjbâială. Ba că sunt teste, ba că nu sunt, ba că trebuie să fie testaţi doar cei cu simptome. Dar OMS striga în continuare: testaţi, testaţi, testaţi!

Doar Guvernul din România nu auzea prea bine.

Între timp, au început să moară oameni, iar autorităţile continuau să ne bată „prieteneşte” pe umăr şi ne recomandau să ne spălăm pe mâini. Pe mâini s-a spălat chiar ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cel care a demisionat în plină criză şi în plin scandal al testării masive a bucureştenilor. Să fie doar o coincidenţă? Nu de alta, dar şi premierul Orban a criticat, la rândul său, proiectul Primăriei Capitalei, susţinut de profesorul Streinu Cercel.

Ne spun, de dimineaţa până seara, să nu facem politică, dar nu cumva chiar Guvernul a ales politica în detrimentul testării românilor? De ce nu lasă autorităţile locale, dacă pot aloca fonduri, să-i testeze măcar pe cei care vin din zone grav afectate de coronavirus? Avem şi în judeţul Giurgiu o doamnă primar care a lansat, recent, un apel către Prefectură. I s-a răspuns că nu e cazul, că nu aşa e procedura!

Care procedură? Şi Costache zicea, înainte să-şi dea demisia, „dacă am respecta procedurile, n-am mai face nimic”.
De ce să nu fie implementat proiectul testării masive în Capitală, pentru că Gabi Firea este de la PSD? Cine face politică, atunci?
De ce să nu testăm masiv, în toată ţara? Sau nu trebuie să ştie toată lumea ce se află- şi mai ales cine- în spatele contractelor fabuloase, prin care plătiţi milioane de euro pentru câteva măşti?

De asemenea, cum de s-au găsit şi bani şi teste pentru tot PNL-ul, inclusiv pentru domnul Flutur, dar pentru medici şi asistente din spitale care au devenit adevărate focare, nu?

Şi atunci, nu cumva chiar Guvernul a ales politica, sacrificând o ţară întreagă?”Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Marian Mina, președinte executiv al PSD Giurgiu: ”Guvernul a sacrificat țara, alegând să facă politică”

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.