Mesajul profesorului Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, după aflarea rezultatelor elevilor giurgiuveni, la Examenul de Evaluare Națională

Mesajul profesorului Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, după aflarea rezultatelor elevilor giurgiuveni, la Examenul de Evaluare Națională

La puțin timp după afișarea rezultatelor obținute de elevii claselor a opta, la Examenul de Evaluare Națională, rezultate ce ne-au adus marea satisfacție a clasării în primele 15 județe ale țării (locul 14), principalul autor al acestei importante performanțe, prof. Ion Ghimpețeanu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, a ținut să mulțumească tuturor celor ce au contribuit la  obținerea acestei adevărate performanțe, ținând cont de locurile ocupate în anii anteriori numirii sale  la conducerea Inspectoratului Școlar. Redăm în rândurile de mai jos, textul mesajului transmis:

            Dragi elevi, profesori, directori și inspectori!

„Rezultatele Evaluării Naționale au fost publicate, marcând un moment important în parcursul educațional al elevilor noștri. În această perioadă, este esențial să reflectăm asupra eforturilor și realizărilor tuturor celor implicați.

Elevi, vă felicităm pentru munca și determinarea voastră! Ați trecut printr-un an plin de provocări, iar rezultatele voastre reflectă dedicarea și ambiția de care ați dat dovadă. Indiferent de note, amintiți-vă că fiecare experiență este un pas înainte, în călătoria voastră educațională. Continuați să învățați și să creșteți, urmându-vă visurile și aspirațiile!

Profesori, vă mulțumim pentru ghidarea și susținerea acordată elevilor! Eforturile voastre neobosite, dedicația și pasiunea pentru educație sunt fundamentale pentru succesul acestora. Prin munca voastră, ați inspirat și ați modelat viitoarele generații, contribuind semnificativ la dezvoltarea lor personală și profesională.

Directori și inspectori, apreciem coordonarea și îndrumarea dumneavoastră,implicarea și dăruirea în asigurarea unui mediu educațional de calitate! Rolul dumneavoastră în menținerea standardelor academice și în susținerea profesorilor și a elevilor este esențial pentru atingerea performanței în educație.

Rezultatele Evaluării Naționale, care plasează județul Giurgiu pe locul 14 în ierarhia națională, sunt dovada cea mai concretă a eforturilor conjugate și permanente ale tuturor factorilor implicați în educație – școală, familie, comunitate. Sunt motiv de bucurie și de împlinire, dar reprezintă și un moment de bilanț, și o oportunitate de a identifica și de a învăța din experiențele trecute, pentru a îmbunătăți continuu procesul educațional.

O viziune coerentă a spațiului de învățământ giurgiuvean, eforturile fiecăruia, dar mai ales munca în echipă din ultimii doi ani, au oferit garanția succesului și au ridicat rezultatele elevilor noștri, într-un timp foarte scurt, din coada clasamentului național, pe un loc onorabil, de care suntem mândri cu toții.

  Fiecare dintre noi joacă un rol crucial în acest demers și împreună putem contribui la crearea unui viitor mai bun pentru toți elevii.

                  Felicitări tuturor și mult succes în continuare!”

 

Performanța profesorului Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, este valoroasă mai ales prin faptul că prin numirea sa, sistemul de învățământ la nivelul județului Giurgiu a căpătat o nouă abordare, în cadrul căreia a fost promovată meritocrația, atât la nivelul elevilor cât și a cadrelor didactice.

Inspectorul general a subliniat de multe ori în alegațiile sale faptul că sistemul de educație, cadrele didactice trebuie să cultive valorile morale, să creeze modele pe care elevii să le urmeze, într-o perioadă în care conjunctura economică şi socială provoacă anumite confuzii în rândul  acestora, mulți dintre tineri îndoindu-se de eficacitatea şcolii, mai ales pentru că şcoala nu asigură inserţia profesională, așa cum bine observau o serie de specialiști din educație.

O grijă deosebită a fost acordată de către prof. Ion Ghimpețeanu, asigurării alfabetizării funcționale a elevilor, pentru fiecare nivel și totodată promovării valorilor tradiționale: munca, meritul, efortul.

Așa cum de multe ori sublinia prof. Ion Ghimpețeanu, şcoala, factorul  esenţial în educaţia şi instrucţia copilului, trebuie să găsească metodele, mijloacele, resursele pentru a  conduce copilul spre performanţă, spre evitarea insuccesului şcolar.

Și după cum constatăm, în urma rezultatelor obținute la Examenul de Evaluare Națională de anul acesta, iată că planul managerial implementat de  prof. Ion Ghimpețeanu,  la nivelul Inspectoratului Școlar, a dat roade într-un termen extrem de scurt.

 Rezultatul  de  astăzi, este unul extrem de important pentru un județ ca al nostru și trebuie apreciat ca atare, nicidecum bagatelizat sau  maculat  pe mediile de socializare, prin comentarii nejustificate.

  O surpriză plăcută de care eu personal  mă bucur sincer, felicitându-l  atât pe prof. Ion Ghimpețeanu cât și întregul corp didactic ce l-au sprijinit pentru obținerea acestei reale performanțe, la care puțin mai sperau.

 

(Florian Tincu)

Articolul Mesajul profesorului Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, după aflarea rezultatelor elevilor giurgiuveni, la Examenul de Evaluare Națională apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

La puțin timp după afișarea rezultatelor obținute de elevii claselor a opta, la Examenul de Evaluare Națională, rezultate ce ne-au adus marea satisfacție a clasării în primele 15 județe ale țării (locul 14), principalul autor al acestei importante performanțe, prof. Ion Ghimpețeanu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, a ținut să mulțumească tuturor […]

Articolul Mesajul profesorului Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, după aflarea rezultatelor elevilor giurgiuveni, la Examenul de Evaluare Națională apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/mesajul-profesorului-ion-ghimpeteanu-inspector-general-al-isj-giurgiu-dupa-aflarea-rezultatelor-elevilor-giurgiuveni-la-examenul-de-evaluare-nationala/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 iulie 2024 17:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.