Mii de articole pirotehnice confiscate de jandarmi în ultimele zile ale anului

Peste 70 de jandarmi au acționat zilnic, în perioada 29 decembrie 2017 – 03 ianuarie 2018, pentru ca giurgiuvenii să se poată bucura de mini-vacanța prilejuită de trecerea dintre ani în condiții de siguranță și liniște publică. Jandarmii au fost angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională. Datorită prezenței active în stradă, pe timpul misiunilor nu au fost înregistrate incidente.

În prima zi a anului, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor reglioase oficiate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Vasile cel Mare în lăcașuri de cult din municipiul Giurgiu și localitățile Bolintin Vale și  Drăgănescu.

În perioada menționată jandarmii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 lei pentru adresarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, provocarea sau participarea efectivă la scandal, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității, tulburarea liniștii publice și vânzarea ambulantă.

În ultimele zile ale anului, jandarmii au întocmit, în 5 cazuri independent și în 2 cazuri în cooperare cu poliția, actele de sesizare pentru nerespectarea regimului materialelor explozive și a comerțului ilicit cu produse accizabile, fiind confiscate aproape 12.000 de articole pirotehnice și pachete de țigări.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.