Ministerul rus al sănătății intenționează vaccinarea în masă împotriva coronavirusului pentru luna octombrie

Ministerul Sănătății din Rusia planifică o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului pentru luna octombrie, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Mikhail Murashko.

„Planificăm mai mult [vaccinarea] pentru luna octombrie, deoarece trebuie să lansăm treptat un nou sistem de tratament”, a spus el ca răspuns la o întrebare TASS.

Murashko a subliniat mai devreme că studiile clinice ale unui vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Institutul de Cercetări Științifice de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya s-au încheiat.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi gratuită, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Mikhail Murashko.

„Planificăm ca campania de vaccinare împotriva coronavirusului să fie acoperită în totalitate de la buget. În consecință, schema de vaccinare este cunoscută de toți. Va fi planificată”, a spus el.

Până în prezent, în Rusia au fost confirmate 845.443 de cazuri de coronavirus, 646.524 de pacienți s-au recuperat de boală. Ultimele date din Rusia indică 14.058 de decese la nivel național. Anterior, guvernul rus a înființat o linie telefonică de internet pentru a menține publicul actualizat cu privire la situația coronavirusului.

Sursa: https://tass.com/coronavirus-outbreak-in-china/1184789

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.