Ministerul Sănătăţii pregăteşte reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului

medicamente

Ministerul Sănătăţii se pregăteşte să rezolve o problemă pe care bolnavii din România o semnalează de ani buni: aceea a lipsei medicamentelor de pe piaţă. După ce s-au constatat probleme la Agenţia Naţională a Medicamentului, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis reorganizarea instituţiei. A fost lansat chiar şi un proiect în dezbatere publică în acest sens.
„Lipsă sau dispariţia unor medicamente reprezintă o problemă în România. Este nevoie de reglementări noi în domeniu pe care Ministerul Sănătăţii poate şi trebuie să le facă. Prin reorganizarea ANMDM am găsit soluţii pentru asigurarea resurselor umane şi materiale în vederea reglementării pieţii medicamentului. Pacientul român are dreptul la fel ca toţi pacienţii din lume să beneficieze de cele mai bune tratamente şi de a fi informat.”, a anunţat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Aceasta a mai precizat şi că anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi, inovative care şi-au făcut deja simţite efectele pozitive salvând mai multe vieţi.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă şi că vor face publică în perioada următoare lista medicamentelor strategice. Şi asta în condiţiile în care, corecţia preţurilor medicamentelor nu s-a mai făcut încă din 2015.
În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Nicolae Bădălău a anunţat că medicamentele au cea mai mare pondere în deficitul comercial al României. Importăm anual medicamente în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, deşi România are o tradiţie în acest domeniu.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Ministerul Sănătăţii pregăteşte reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.