Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: ”Blocarea bugetului crează o mare problemă în realizarea investițiilor”

În conferința de presă de astăzi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a vorbit de problemele pe care președintele Iohannis le crează economiei românești prin amânarea promulgării bugetului și a făcut referire la investițiile pe care ministerul pe care îl conduce le are în vedere anul acesta și care sunt bugetate deja:

”Prin blocarea bugetului avem o mare problemă prin a pune în aplicare proiectele de investiții dar și salariile și pensiile, alocațiile.

Pentru mine, ca ministru el Economiei, amînarea aplicării bugetului înseamnă un dezastru! Bugetul alocat anul acesta este de 10,1 ori mai mare decât bugetul de execuție al anului trecut. Este un buget prin care am dorit să repornim industria și de aceea avem în vedere redeschiderea a trei fabrici: Fabrica de pulberi – Făgăraș, unită cu Pirochim Victoria pentru că avem și un program de restructurare a industriei de apărare, un program prin care construim câteva furnale pentru tratamentul cuprului la Metrom Brașov și ărin care modernizăm două fabrici de muniție, Făgărașul și Sadul. Deci, avem trei fabrici importante unde vom crea peste 3000 de locuri de muncă. Acest program este bugetat total iar întârzierea aprobării bugetului înseamnă o întârziere și a achizițiilor publice și de aici, riscul ca aceste investiții să nu poată fi făcute în acest an.

Este un buget extrem de generos pentru ministerul pe care îl conduc și este grav dacă nu vom putea profita de el”, a spus Niculae Bădălău.

M.B

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: ”Blocarea bugetului crează o mare problemă în realizarea investițiilor”

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.