Mită la nivel înalt: șeful Administrației Finanțelor Publice – reținut de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 iulie 2024, a suspecților:

SEBE MIHAI, șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență,
P.S.I. și C.E., oameni de afaceri, pentru comiterea a câte unei infracțiuni de cumpărare de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – mai 2024, suspectul Sebe Mihai, în calitatea de mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetați în prezenta cauză, suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților P.S.I. și C.E.

În contextul menționat mai sus, suspectul Sebe Mihai ar fi primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la suspectul P.S.I. și 6.250 euro de la suspectul C.E.).

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 05 iulie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul zilei de 04 iulie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate pe raza județului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019. (BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE DNA)

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.