”(…) Ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024”

”(…) Ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024”

Cei de la ziarul Libertatea, titrează sec: ”Coaliția anti-Famiglie: ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024”, aluzie la cazul primarului din Baia Mare, celebrul Cătălin Cherecheș, a cărui soacră a vrut să cumpere libertatea ginerelui ei cu suma de 50.000 de euro, oferiți mită judecătoarei ce se ocupă de  dosarul acestuia.

Ziarul nostru scria, la rândul său, despre acest mod ticălos de a scăpa basma curată scoțând la înaintare rudele, mătușa, mama sau pe cei apropiați, într-o replică dată fostului primar Nicolae Barbu care se tot ascunde sub ”fustele” diferenței dintre termenii ”asociat” și ”administrator”, pentru a ne dovedi nouă, giurgiuvenilor, că banii de pe terenul vândut de el celor care vor să construiască un incinerator în Municipiu, nu mergeau la el în cont!

 Am crescut cu filme cu mafioți italieni din SUA. Mafioții se caracterizau printr-o venerație pentru mamă, familie, Famiglia, pentru Fecioara Maria și pentru pistol. La noi, corupția nu e înarmată, nu e cu reglări de conturi (încă), e doar cu lux, Dubai,  nășici, cumetri, nepoți, copii, o telenovelă a sfidării în văzul lumii.

Pe lângă declarația de avere, propun declarația de rudenie – scriu jurnaliștii de la Libertatea.

(…) Famiglia e o formă de încuscrire a privilegiilor și a conservării banilor făcuți imoral din dominația de business și politică. Cum a apărut Famiglia pe ruinele familiei Familia muncitorească s-a făcut praf după 90 (…) Și a apărut Famiglia, care s-a reconfigurat puternic la vârful elitelor. Merită făcuți arbori genealogici ai businessului și succesului în România.

Jurnaliștii dau exemplu  pe primarul Marian Oprișan   care declara: „Mama mea sunt eu!”, deși nu o mai văzuse de 10 ani, în urma unor neînțelegeri între  cei doi.

Același lucru se întâmpla cu  Chirica de la Iași, al cărui Copil de 1 an al  deținea deja pe numele lui ditamai vila.

 Dar hai să ne întoarcem la soacra primarului din Baia Mare, celebrul Cătălin Cherecheș pe care procurorii au surprins-o cum încerca să-i livreze o șpagă de 50.000 de euro mamei judecătoarei care ar fi putut să-i scadă din pedeapsă acestuia. Judecătoarea este cea care a făcut denunțul. Socrii lui Cherecheș sunt acum în arest 30 de zile.

Iar primarul din Baia Mare s-a grăbit să iasă la televiziuni și să se dezică de soacră, socru, chiar și de soție: a declarat că e gata să divorțeze, dacă află că i-a ascuns soția lucruri!

Claudia Ghica, soacra, îi propunea mamei judecătoarei ca șpaga să meargă sub formă de achiziții de la un magazin de haine care aparținea familiei judecătoarei.

Soacra nu cerea condamnare cu suspendare, ci dorea direct achitare, căci numai așa își putea continua ginerele cariera politică.

Jurnaliștii mai scriau că la anul, un an electoral cu trei rânduri de alegeri,  vom fi martorii unor noi declarații de avere  trecute cu siguranță pe numele nașilor, finilor, cuscrilor și socrilor celor ce vor candida…

”De aceea propuneam o declarație de rudenie mult mai completă decât cea de interese sau de avere. În orașele medii și mici acest tip de cumetrie este la ordinea zilei. Este și forma de sfidare cel mai des întâlnită. Este și motivul pentru care tinerii fără pile nu văd niciun viitor în orașele lor, pleacă nu doar din lipsa de oportunități economice.

În al doilea rând, trebuie să conștientizăm că suntem prinși ca-ntr-un sendviș între abuzurile acestui tip de cumetreală – amestec de business, naționalism, show cu popi și nunți de lux pe Instagram – și marele capital, cel care e nesimțit impersonal, care te stoarce sec, fără să te sfideze cu nășici coafate cu 500 de euro bigudiul.

Votați anti-Famiglie, familiile care împânzesc zone bugetare și administrative și care conduc banii publici ca și cum ar fi afaceri. Ele fac un dublu rău: unul politic, pentru că ei nu înțeleg ce e ăla „bun public”, nu înțeleg că trebuie să dezvolți comunitatea în sens larg, nu comunitatea de fini și cumetri,  și unul economic, pentru că, de fapt, sunt niște inși care blochează tot într-o zonă până le iese lor profit, ca la patiseria soacrei, cu o patiserie cu 450.000 de lei cifră de afaceri și 200.000 de lei profit.

Un îndemn pentru 2024, deci: votează anti-Famiglie!

Vezi nu doar câți bani, ci câți fini, nași, unchi, mătuși bine plasați bugetar sau afaceristic au pesediștii, peneliștii, auriștii, udemeriștii preferați. Votați anti-Famiglie – mai scriu colegii de la Libertatea.

sursa : Libertatea

Articolul ”(…) Ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Cei de la ziarul Libertatea, titrează sec: ”Coaliția anti-Famiglie: ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024”, aluzie la cazul primarului din Baia Mare, celebrul Cătălin Cherecheș, a cărui soacră a vrut să cumpere libertatea ginerelui ei cu suma de 50.000 de euro, […]

Articolul ”(…) Ne-am săturat de mame, soacre și nași. Propunem, lângă declarația de avere, și declarația de cumetrie, pentru alegerile din 2024” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ne-am-saturat-de-mame-soacre-si-nasi-propunem-langa-declaratia-de-avere-si-declaratia-de-cumetrie-pentru-alegerile-din-2024/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 noiembrie 2023 10:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.