Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, vrea vaccinare obligatorie pentru categoriile „esențiale”.

Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta astăzi, 15 septembrie, cu premierul despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi

În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă.
Consilierul guvernamental și deputatul PNL, Nelu Tătaru a mai precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până când nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus.
El a spus că există un plan de rezilienţă de 1.500 de paturi la terapie intensivă. Nelu Tătaru crede că este necesară o aşezare zonală şi regională a acestui număr de paturi, în contextul în care evoluţia numărului de cazuri COVID-19 diferă în ţară, de la județ la județ.
Tot Nelu Tătaru mai declara că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.
În această categorie intră și persoanele vârstnice, bolnavii HIV/SIDA, bolnavii oncologici, transplantații, „imunodeprimații”.
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, vrea vaccinare obligatorie pentru categoriile „esențiale”.

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.