O tânără din Giurgiu, primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie confirmat în România

covid 19

 

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România, a anunţat Digi 24. Informaţia a fost confirmată ulterior şi de medicul Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Tulpina de coronavirus descoperită în UK a fost identificată la o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat duminică la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti. Femeia are o formă uşoară de COVID-19 şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.
„Este vorba de o tânără de 27 de ani din judeţul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți”.

Autorităţile fac acum anchetă epidemiologică să vadă de unde s-a infectat în condiţiile în care femeia din Giurgiu a declarat că nu a călătorit recent în străinătate.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: O tânără din Giurgiu, primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie confirmat în România

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.