”Opriți lucrările, ne vrem Sabaru înapoi!” – Marș de protest în comuna Florești -Stoenești!

”Opriți lucrările, ne vrem Sabaru înapoi!” – Marș de protest în comuna Florești -Stoenești!

Duminica 15 Octombrie, se desfășoară un miting în  comuna Florești Stoenești, ce are ca scop conștientizarea  tuturor eforturilor comunității , conduse de primarul  Dumitru Constantin.

”Marșul este organizat ca urmare a  dezastrului ecologic de pe râul Sabar, afluent al Argeșului,  care nu mai există în dreptul mai multor localități din Dâmbovița și Giurgiu” – ne-a declarat primarul Dumitru Constantin.

 

Oamenii acuză lucrările Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Dâmbovița.  Dumitru Constantin, extrem de vocal și de implicat în acest caz, conștientizând acest dezastru ecologic declară: „Inițial, nu s-a făcut un studiu de impact asupra mediului pentru aceste lucrări așa cum ar fi fost normal!”

Situația s-a înrăutățit în timpul acestei veri, iar acum oamenii din Florești-Stoenești, Găiseni, Zidurile sau Odobești, comune aflate pe raza celor două județe, spun că, pe zeci de kilometri, fauna și flora au avut de suferit, iar apa curgătoare a devenit o albie cu câteva bălți răzlețe.

Practic  te poți plimba pe albia râului cu bicicleta – ne mai declara primarul, vizibil îngrijorat de această situație.

”Acest dezastru ecologic vine ca urmare a lipsei unui studiu pentru lucrările de irigație , care poartă denumirea de Bazinul de Irigații Titu- Ogrezeni, ce va iriga 24.000 de hectare  de teren.

Am făcut adrese în acest sens  către Apele Române, la nivel național și către Direcția Apelor Giurgiu. Ni s-a răspuns că sunt lucrări  de îmbunătățiri funciare…

Deși în prima fază ni s-a  spus că s-a asigurat un metru cub pe secundă, debitului de apă, în realitate însă nu mai este nimic pe Sabar, l-au ucis complet” – ne-a mai precizat primarul comunei Florești-Stoenești.

Constantin Dumitru ne mai spunea că urmează a se semna  și o petiție prin care se stabilește ca ANIF Dâmbovița și implicit Apele Române să mărească substanțial debitul minim susținut pe parcursul desfășurării lucrărilor de reabilitarea a infrastructurii principale din Amenajarea de irigații Titu Ogrezeni.

”Dacă nu se va întâmpla nimic, iar Ministerul Mediului nu va lua nicio măsura, vom merge chiar și la ”Green Peace” și la  Garda de Mediu Europeană” – menționa Constantin Dumitru, primarul comunei Florești-Stoenești.

(Tincu Florian)

Articolul ”Opriți lucrările, ne vrem Sabaru înapoi!” – Marș de protest în comuna Florești -Stoenești! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Duminica 15 Octombrie, se desfășoară un miting în  comuna Florești Stoenești, ce are ca scop conștientizarea  tuturor eforturilor comunității , conduse de primarul  Dumitru Constantin. ”Marșul este organizat ca urmare a  dezastrului ecologic de pe râul Sabar, afluent al Argeșului,  care nu mai există în dreptul mai multor localități din Dâmbovița și Giurgiu” – ne-a […]

Articolul ”Opriți lucrările, ne vrem Sabaru înapoi!” – Marș de protest în comuna Florești -Stoenești! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/opriti-lucrarile-ne-vrem-sabaru-inapoi-mars-de-protest-in-comuna-floresti-stoenesti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 15 octombrie 2023 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.