P.S. Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Problema cea mare nu este virusul, ci războiul dintre noi

Boboteaza a adunat sute de giurgiuveni la Catedrala Episcopală ” Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu. Slujba de sfințire a apei a avut loc afară și a fost oficiată de P.S. Ambrozie, Episcopul Giurgiului alături de un numeros sobor de preoți. După ce creștinii prezenți au primit botezul cu agheasma mare, P.S. Ambrozie s-a adresat credincioșilor, principalul mesaj fiind legat de unitatea între oameni, credința în Dumnezeu, pocăință și rugăciune.

Botezul Domnului trebuie să ne aducă aminte de pocăință, cea care ne duce la bucurie duhovnicească.(…) M-aș bubura din toată inima, ca ierarh al dumneavoastră, să știu că în casele dvs. duceți această apă sfințită și îi veți stropi pe cei dragi care au rămas acasă, pe copii, pe nepoți, locuința și animalele. Să vă dea Dumnezeu sănătate, să aveți un an prosper, aducător de bucurii și înainte de toate, să nu vă pierdeți credința!”

După slujba de la catedrală, apele Dunării au fost sfințite printr-un scurt ceremonial religios la Canalul Sf. Gheorghe, de data aceasta fără tradiția recuperării sfintei din cruci din apă de către tineri curajoși.

La Catedrala Episcopală au fost imbuteliate 1.000 de stricle cu agheasmă pentru credincioși, iar cei care au dorit să ia apa sfințită din butoaiele din curtea bisericii au fost ajutați de către preoți și jandarmi, astfel că nu a fost semnalat niciun incident.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: P.S. Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Problema cea mare nu este virusul, ci războiul dintre noi

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.