Până pe 2 Mai, giurgiuvenii se pot ruga la sfintele moaște ale Sfântului Toma și a Sfintei Maria Magdalena, la Mănăstirea ”Pantocrator ” ( limita de județ cu Giurgiu – lângă comuna Toporu)

Până pe 2 Mai, giurgiuvenii se pot ruga la sfintele moaște ale Sfântului Toma și a Sfintei Maria Magdalena, la Mănăstirea ”Pantocrator ” ( limita de județ cu Giurgiu – lângă comuna Toporu)

Mănăstirea Pantocrator, aflată în localitatea Draganești Vlașca la limita cu județul Giurgiu (comuna Toporu), își sărbătorește Hramul de Primăvară zi în ziua sfintelor femei mironosițe, zi in care este prăznuită și Sfânta Maria Magdalena ale cărei moaște se păstrează în Paraclisul Mănăstirii.

Amintim că mare parte din mănăstirea Pantocrator a fost ridicată, așa cum consemnam cu ceva timp în urmă, de omul de afaceri Gigi Becali. Ea este unică în lume căci Fecioara Maria este reprezentată cu Mântuitorul îmbrăcat în veșminte  imperiale și este mai în vârstă decât un prunc, așa cum este pictat de obicei.

S-a creat o tradiție ca în această Duminică, aici, în Mănăstirea Pantocrator să poposească sfintele Moaște ale altor sfinți cunoscuți din întreaga Ortodoxie.

Pentru prima dată în istorie, capul Apostolului Toma Necredinciosul a fost adus în România, iar la mănăstire sunt şi moaştele Sfintei Ecaterina şi Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni din Meteora. Se spune că cei care se roagă cu credinţă la capul Sfântului Toma practic ating trupul lui Iisus Hristos care a înviat din morţi.

Tot la Mănăstirea Pantocrator a fost adusă şi mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina, tot din Grecia, pentru prima oară în ţara noastră. Se spune că rugăciunile către Sfâna Ecaterina îi ajută îndeosebi pe cei care vor să se căsătorească sau pe cei care vor să îşi întemeieze o familie

Mii de peerini din toată țara vin să se roage în aceste zile la sfintele moaște pentru sănătate, liniște si pace. Ele vor rămâne într-un baldachin special amenajat pentru întreaga perioadă a pelerinajului.

La Sfintele moaște ale sfinților aduși în aceste zile aici, în Mănăstirea Pantocrator, credincioșii se pot ruga până marți, 2 mai.

(Jurnal)

Mănăstirea Pantocrator, aflată în localitatea Draganești Vlașca la limita cu județul Giurgiu (comuna Toporu), își sărbătorește Hramul de Primăvară zi în ziua sfintelor femei mironosițe, zi in care este prăznuită și Sfânta Maria Magdalena ale cărei moaște se păstrează în Paraclisul Mănăstirii. Amintim că mare parte din mănăstirea Pantocrator a fost ridicată, așa cum consemnam […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/pana-pe-2-mai-giurgiuvenii-se-pot-ruga-la-sfintele-moaste-ale-sfantului-toma-si-a-sfintei-maria-magdalena-la-manastirea-pantocrator-limita-de-judet-cu-giurgiu-langa-comuna-top/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pana-pe-2-mai-giurgiuvenii-se-pot-ruga-la-sfintele-moaste-ale-sfantului-toma-si-a-sfintei-maria-magdalena-la-manastirea-pantocrator-limita-de-judet-cu-giurgiu-langa-comuna-top
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 30 aprilie 2023 11:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.