Peste o săptămână vom avea o nouă ”minivacanță”! Se pregătesc alte două:  una de 1 mai și alta de 1 iunie!!

Peste o săptămână vom avea o nouă ”minivacanță”! Se pregătesc alte două:  una de 1 mai și alta de 1 iunie!!

Iată că după 4 zile de stat acasă, în sărbătoarea Paștelui, prima minivacanță  va fi  peste doar două săptămâni, de 1 Mai (Ziua Muncii) care pică într-o luni, ceea ce înseamnă că angajații ( în special cei din sistemul bugetar ) și elevii, vor avea parte din nou de un weekend prelungit.

Apoi, la numai o lună distanță, se anunță o altă minivacanță, cea prilejuită de Ziua Copilului, în data  de  1 Iunie. O  nouă zi liberă, pentru bugetari, conform Codului Muncii.

Pentru că anul acesta  ziua de 1 iunie pică într-o joi și  la rândul ei va fi legată de weekend printr-o zi liberă suplimentară,  aprobată pentru 2 iunie (zi care va trebui însă recuperată).

Astfel, românii vor beneficia de o  minivacanță,  de data asta cu o durată de 5 zile, pentru că în datele de 4 și 5 iunie (duminică și luni) sunt Rusaliile, o altă sărbătoare cu libere oficiale. În concluzie, parafrazând textul unei piese binecunosute: ” Trăiască Ziua Liberă în care ne-am născut ! Fie ziua cât de rea, noi în weekend vom pleca…!”

(Jurnal)

Iată că după 4 zile de stat acasă, în sărbătoarea Paștelui, prima minivacanță  va fi  peste doar două săptămâni, de 1 Mai (Ziua Muncii) care pică într-o luni, ceea ce înseamnă că angajații ( în special cei din sistemul bugetar ) și elevii, vor avea parte din nou de un weekend prelungit. Apoi, la numai […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/peste-o-saptamana-vom-avea-o-noua-minivacanta-se-pregatesc-alte-doua-una-de-1-mai-si-alta-de-1-iunie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=peste-o-saptamana-vom-avea-o-noua-minivacanta-se-pregatesc-alte-doua-una-de-1-mai-si-alta-de-1-iunie
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 aprilie 2023 23:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.