Poate vreți să știți care sunt (oficial) cei mai bogați români. Clasament 2022!

Poate vreți să știți care sunt (oficial) cei mai bogați români. Clasament 2022!

Iată cine sunt primii 10 miliardari ai României în vestitul Top Forbes, conform datelor culese de specialiștii acestuia…

Cu 13 miliarde de lei, pe primul loc în topul celor mai bogați români din 2022, în Români se află Dragoș și Adrian Pavăl, care pe lângă magazinul de construcții și bricolaj , DEDEMAN, mai au și importante afaceri imobiliare.

Pe locul doi îl găsim pe Ion Țiriac, care a strâns 8,5 miliarde de lei din peste 40 de companii private, care activează în domeniile auto, imobiliare, servicii financiare sau transport aerian.

Ion Stoica și Matei Zaharia sunt cofondatori, alături de doi străini, ai unei companii de sowftware pentru întreprinderi. Aceștia sunt pe locurile patru-cinci, cu 7,5 miliarde de lei. Ei se autointitulează miliardari „din întâmplare”.

Soții Talpeș, Măruica și Florin, au 4,7 miliarde de lei și ocupă locul șase în top, fiind proprietarii unuia dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate informatică. Firma lor are succes nu numai în România, ci și la nivel global.

Ștefan Vuza (4,5 miliarde de lei) conduce unul dintre cei mai importanți producători de produse chimice din România.

Femeile au intrat în acest clasament datorită abilităților în domeniul îngrijirii corpului. Astfel, Anastasia Soare, supranumită „regina sprâncenelor”, apropiată a celor mai mari vedete de la Hollywood, și-a creat un adevărat imperiu în industria cosmetică.

În clasamentul românesc al celor mai bogați oameni ea este pe locul 8, cu 3,4 miliarde de lei, în timp ce Forbes SUA a inclus-o în clasamentul celor mai bogate antreprenoare din America, pe locul 38.

Anca Vlad (2,8 miliarde de lei), considerată cea mai puternică femeie din businessul românesc, este în spatele unui cunoscut distribuitor de produse farmaceutice. Este pe locul nouă în topul bogaților României.

Top 10 este închis de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Aceștia dețin o companie specializată în dezvoltări imobiliare, pe care au fondat-o în 2007.

(Jurnal)

Iată cine sunt primii 10 miliardari ai României în vestitul Top Forbes, conform datelor culese de specialiștii acestuia… Cu 13 miliarde de lei, pe primul loc în topul celor mai bogați români din 2022, în Români se află Dragoș și Adrian Pavăl, care pe lângă magazinul de construcții și bricolaj , DEDEMAN, mai au și importante […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/poate-vreti-sa-stiti-care-sunt-oficial-cei-mai-bogati-romani-clasament-2022/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=poate-vreti-sa-stiti-care-sunt-oficial-cei-mai-bogati-romani-clasament-2022
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 februarie 2023 19:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.