POLIŢIŞTII ANTIDROG DIN CAPITALĂ AU DESTRUCTURAT CEA MAI MARE REȚEA CE DOMINA PIAȚA ILICITĂ DE PRODUCERE ŞI DISTRIBUIRE A CANABISULUI

drog 2

În urma a 9 percheziții efectuate de către polițiștii antidrog din București, au fost confiscate aproximativ 300 de kilograme de canabis.
Sunt probe că în ultimii ani gruparea ar fi vândut 2 tone de canabis, care valorează pe piața neagră 10 milioane de euro.
Rețeaua, compusă din șapte persoane, ar fi investit sute de mii de euro cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, pe raza județului Dâmbovița (aproape de Capitală), locații unde ar fi înființat culturi indoor de canabis, dotate cu cele mai performante sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.
Membrii rețelei și-ar fi cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală. De îngrijirea acestor culturi s-ar fi ocupat personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată. În urma evaluării realizate a rezultat că, în ultimii trei ani, această rețea ar fi produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe, peste 2 tone de produse din canabis. Pentru a-și spori veniturile, aceeași rețea ar fi înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat).drog 4
La data de 14 noiembrie 2018, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de canabis pe raza Capitalei.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de canabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de canabis, aproximativ 4 kilograme de canabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor din canabis (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.drog 3
Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T., iar acesta, în urma audierilor, a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, față de 3 dintre aceștia, ulterior fiind arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea sau deţinerea drogurilor de risc, fãrã drept.
– Furt
– Constituirea unui grup infracțional organizat.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: POLIŢIŞTII ANTIDROG DIN CAPITALĂ AU DESTRUCTURAT CEA MAI MARE REȚEA CE DOMINA PIAȚA ILICITĂ DE PRODUCERE ŞI DISTRIBUIRE A CANABISULUI

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.