Polițiștii giurgiuveni nu mai aplică amenzi, iar la frontieră se vor mării timpii de așteptare

Polițiștii giurgiuveni afiliați sindicatului EUROPOL continuă seria protestelor. De data aceasta, forma de protest a polițiștilor va cuprinde aplicarea de avertismente și procese verbale, în loc de amenzi, în timp ce polițiștii de frontieră vor efectuat controale amănunțite pentru a mării timpii de așteptare la graniță, sperând în acest fel să atargă atenția autorităților centrale. De asemenea, tot de azi, vor fi întârzieri și la ghișeele pentru eliberarea permiselor de conducere și la cele pentru obținerea cazierului judiciar.

Vicepreședintele EUROPOL Giurgiu, Dan Saltelechi, ne-a declarat că polițiștii sunt nemulțumiți de Ordonanța de Urgență referitoare la înghețarea salariilor, de legea salarizării aplicată diferențiat, dar și de faptul că s-au acumulat sute de ore suplimentare nerecuperate, la care se adaugă expunerea lor zilnică, în linia întâi, cu cel mai mare risc de infectare, fără a primi nimic în plus, așa cum se procedează în cazul medicilor.

Pe lângă neaplicarea amenzilor, din calendarul de proteste al polițiștilor mai fac parte și intervenții la solicitările 112 doar acolo unde se pune viața cuiva în pericol, nesupravegherea persoanelor carantinate și neparticiparea la acțiuni la care nu sunt prevăzute în fișa postului.

Sindicatul EUROPOL, filiala Giurgiu numără 300 de membrii, polițiști din cadrul IPJ și peste 250 de polițiști de frontieră.

 Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Polițiștii giurgiuveni nu mai aplică amenzi, iar la frontieră se vor mării timpii de așteptare

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.