Președintele Zelenski urmează să efectueze astăzi, 10 octombrie, prima sa vizită în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Președintele Zelenski urmează să efectueze astăzi, 10 octombrie, prima sa vizită în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski va vizita, marți, România. El se va întâlni  cu președintele Klaus Iohannis cât și cu alți oficiali, potrivit unor surse guvernamentale, citate de news.ro.

Este prima vizită a președintelui Zelenski  în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Liderul de la Kiev sosește la București pe fondul ultimelor discuții privind tranzitul și importurile de cereale ucrainene.

România este țara din Europa de Est și Centrală ce a afirmat că este nevoie de o susținere a vecinilor aflați în război, chiar dacă aceasta ar putea avea un impact asupra pieței cerealelor.

Astfel încât România a ajuns rapid la o soluție de compromis pe acest subiect, spre deosebire de Polonia, Ungaria și Slovacia.

În acest timp fermierii români se simt discriminați în raport cu ucrainenii, reclamând că din cauza privilegiilor acordate acestora, ei au suferit pierderi importante.

În acest context fermierii români cer compensaţii pentru produsele nevândute din cauza „concesiilor” acordate agricultorilor ucraineni.

Este o realitate demonstrată faptul că fermierii români nu își mai pot vinde marfa din cauza produselor agricole ucrainene.

Totodată, intrarea pe piață a cerealelor ucrainene, modificate genetic, a redus numărul clienților tradiționali ai agricultorilor români.

În Piața ambulantă organizată de DAJ Giurgiu, la finalul săptămânii ce tocmai a trecut, ca preambul la Ziua Națională a Produselor Agroalimentare, în discuțiile avute cu câțiva  apicultori din județ, aceștia acuzau concurența pe care ucrainenii le-o fac pe piața produselor din miere de albine.

În consecință, până în prezent, peste 25 de milioane tone de cereale din Ucraina au tranzitat România, iar aproximativ 70% din exporturile de cereale ucrainene au traversat România.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că în cel mult o lună, cu ajutorul fondurilor europene se va finaliza un proiect prin care navigabilitatea pe Canalul Sulina va fi extins pe întreg intervalul zilei.

(Jurnal)

Articolul Președintele Zelenski urmează să efectueze astăzi, 10 octombrie, prima sa vizită în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski va vizita, marți, România. El se va întâlni  cu președintele Klaus Iohannis cât și cu alți oficiali, potrivit unor surse guvernamentale, citate de news.ro. Este prima vizită a președintelui Zelenski  în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia. Liderul de la Kiev sosește la București pe fondul ultimelor discuții privind […]

Articolul Președintele Zelenski urmează să efectueze astăzi, 10 octombrie, prima sa vizită în România, de după invadarea Ucrainei de către Rusia. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/presedintele-zelenski-urmeaza-sa-efectueze-astazi-10-octombrie-prima-sa-vizita-in-romania-de-dupa-invadarea-ucrainei-de-catre-rusia/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 10 October 2023 01:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.