Primăria îndeamnă giurgiuvenii să adopte câini aflați la adăpostul municipal

553 de câini fără stăpân de diferite talii, culori și vârste, sănătoși și vaccinați, așteaptă șansa la o viață mai bună în mijlocul unei familii iubitoare.

Cei care doresc să adopte un câine sunt invitați la adăpostul municipal de pe Canalul Plantelor cu o copie a cărții de identitate, o adeverință de venit și o factură de utilități, documente ce atestă faptul că adoptatorul are un domiciliu unde să adăpostească și să îngrijească patrupedul în condiţii corespunzătoare. Apoi, își pot lua acasă un prieten devotat gata microcipat, deparazitat intern și extern, sterilizat, vaccinat antirabic și cu carnet de sănătate. Prin semnarea actului de adopție viitorii stăpâni își asumă, bineînțeles, și unele responsabilități, cum ar fi vaccinarea antirabică anuală a patrupedului sau, în cazul în care acesta este încă pui, sterilizarea atunci când împlinește vârsta necesară.

După numărul persoanelor care își declamă zgomotos și dramatic chiar uneori dragostea lor față de câinii comunitari, ar trebui ca cel puțin jumătate din patrupedele aflate în grija municipalității să-și găsească un stăpân. Unul adevărat care să nu-i dea drumul înapoi pe stradă.

Anul trecut, numărul câinilor capturați de pe străzile municipiului a fost de 400, în timp ce numărul adopțiilor a fost de 235.

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Primăria îndeamnă giurgiuvenii să adopte câini aflați la adăpostul municipal

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.