Primarii sunt hotărâți să dea în judecată Guvernul pentru pierderile provocate de desființarea FDI

O situația alarmantă este întâlnită la nivelul întregii țări după ce  Guvernul Orban a desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții inițiat de Guvernul PSD. Numai că desființarea FDI aruncă în aer proiecte de milioane de lei începute de primăriile din toată țara.

Primăriile au propus proiecte, au aplicat pentru banii din acest fond și le-au și fost alocate fonduri. Numai că acum sunt într-o situație imposibilă – proiectele au fost începute, dar noul Guvern a tăiat finanțare.

Situația a fost adusă în atenție de primarul orașului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, în cadrul Conferinței Județene Extraordinare a PSD Giurgiu:

”Avem o mare problmă cu Fondul de Dezvoltare și Investiții . Suntem foarte mulți primari care am investit în proiectare, în taxe, am plătit taxa la Inspecția în construcții de 1,700 miliarde de lei vechi, bani mulți pentru comunitatea noastră.

Acum, cineva s-a tezit să spună  că acel fond  trebuie oprit. Noul guvern cred că trebuia să găsească o soluție și să preia din mers ceea ce deja există. Eu știu că am un contract de finanțare cu Guvernul româniei! Punct! Trebuie să găsească soluții. Am auzit tot felul de aberații ca de exemplu, cineva spunea că ”Fondul de Investiții” este făcut în beneficiul unei anumite culori politice!„ Minciuni” Se fac lucrări pentru cetățenii țării care nu au culoare politică, ei au nevoi!  Eu o să duc factura la decontare și dacă mi se va răspunde că nu, am să dau statul român în judecată!”

Senatorul Niculae Bădălău a declarat că acest lucru este luat în considerare la nivelul partidului și se intenționează ca, la nivelul tuturor primăriilor care au făcut investiții prin FDI să se acționeze Guvernul în instanță:

”Vom merge în instanță și lucrul acest atrebuie să-l facem centralizat, și vom câștiga pentru că programul este un contract între stat și comunitățile locale. Statul, reprezentat prin Guvern, trebuie să-și respecte obligațiile”, a spus Niculae Bădălău.

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Primarii sunt hotărâți să dea în judecată Guvernul pentru pierderile provocate de desființarea FDI

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.