Primăriile giurgiuvene sunt gata să pună lăcatele pe uşă

primaria Toporu

Majoritatea primăriilor din judeţul Giurgiu sunt în acest moment în situaţia în care vor trebui să pună lăcatele pe uşă deoarece nu mai sunt asigurate surse financiare minime de funcţionare, nu mai vorbim de fonduri pentru continuarea investiţiilor aflate în derulare.
Cu o situaţie gravă se confruntă primăria comunei Toporu, care la rectificarea bugetară a primit zero lei:

Constantin Ionescu
” Sunt primar de nouă ani al comunei, dar o astfel de bătaie de joc nu am întâlnit. Când am primit adresa din partea Finanţelor Publice am crezut că este o greşeală. Mi-au spus că că este după formulă. Care formulă? Sunt formule diferite pentru primarii PNL şi PSD? Ne-au luat 7 mii de lei la capitolul bugetar ” alocări directe din impozitul pe venit încasat „, ne-au dat 5 mii de lei la sume alocate din cota de 14% pentru asigurarea unui venit minim de funcţionare şi 2 mii de lei la echilibrarea bugetelor locale. Scăzând şi adunând, am primit zero lei pentru ultimul trimestru al acestui an.
Din aceşti bani trebuie să plătim salariile angajaţilor primăriei, cheltuielile de funcţionare, asistaţii sociali, salariile însoţitorilor persoanelor cu nevoi sociale, tot. Să îmi explice guvernanţii cum poţi plăti cu zero lei aceste cheltuieli.
Dacă nu aveam veniturile proprii din impozite pe clădiri şi terenuri, acum închideam primăria şi plecăm acasă.” ne-a declarat Constantin Ionescu, primarul comunei Toporu.IMG_20210923_195825

Sursa: giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Primăriile giurgiuvene sunt gata să pună lăcatele pe uşă

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.