Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, vrea să afle și să împlinească din dorințele și așteptările copiilor comunei pe care o gestionează!

Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, vrea să afle și să împlinească din dorințele și așteptările copiilor comunei pe care o gestionează!

Am demarat, începând din acest an, proiectul ”PRIMAR PENTRU O ZI”, proiect prin intermediul căruia îmi doresc să aflu, în primul rând, care sunt dorințele și așteptările copiilor din comuna noastră – notează primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, într-o postare a sa pe facebook.

Surpriza plăcută a fost faptul că s-au înscris 24 de elevi, în special din ciclul gimnazial, de la Școala cu clasele I – VIII nr. 1 Oinacu, partener în acest proiect, iar câștigătorul acestei competiții va petrece, la propriu, o zi alături de mine, participând la toate activitățile mele de primar. 

Cei care s-au înscris în competiție vor trebui să își creioneze și să își prezinte un program electoral, la fel ca în viața reală, iar campania electorală se va derula în școală, cei 24 încercând să își convingă toți colegii să îi voteze. De altfel, vor vota toți elevii  școlii, astfel cu toții fiind implicați într-un proces electoral, pe care îl vor înțelege mult mai bine. 

Acest proiect debutează anul acesta, dar este un proiect pe care mi-l doresc permanentizat, să se deruleze în fiecare an, iar prin intermediul său îmi doresc, în primul rând, ca cei mici să înțeleagă modul de funcționare al adminstrației publice, pentru că, peste ani, este posibil ca dintre ei să fie ales noul primar al comunei Oinacu.

De altfel, așa cum am spus-o mereu, de la începutul mandatului meu de primar, mi-am propus (și am și realizat acest lucru) să sprijin, să implic și să responsabilizez tânăra generație, deoarece în ei, în copiii de astăzi, stă viitorul comunei noastre. 

Mai mult, țin să îi asigur pe copiii și tinerii comunei noastre de faptul că acțiunile care îi privesc în mod direct nu se vor opri aici, mai ales că sunt plăcut surprins de interesul pe care cei mai tineri locuitori ai comunei îl arată față de nevoile comunității. Am în vedere, în lunile următoare, noi proiecte ce îi vor implica. 

De asemenea, în perioada următoare, voi reveni cu o prezentare a proiectelor mari deja demarate în comuna noastră, dar și cu proiectele ce vor începe în scurt timp! – mai menționează primarul comunie Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal)

Am demarat, începând din acest an, proiectul ”PRIMAR PENTRU O ZI”, proiect prin intermediul căruia îmi doresc să aflu, în primul rând, care sunt dorințele și așteptările copiilor din comuna noastră – notează primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, într-o postare a sa pe facebook. Surpriza plăcută a fost faptul că s-au înscris 24 de elevi, […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/primarul-comunei-oinacu-fabian-tirca-vrea-sa-afle-si-sa-implineasca-din-dorintele-si-asteptarile-copiilor-comunei-pe-care-o-gestioneaza/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=primarul-comunei-oinacu-fabian-tirca-vrea-sa-afle-si-sa-implineasca-din-dorintele-si-asteptarile-copiilor-comunei-pe-care-o-gestioneaza
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 martie 2023 18:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.