Prin vocea lui Mustățea, PNL pune cruce acreditării plasmaferezei luate de Consiliul Județean, aparatul care ar fi putut salva bolnavii de Covid-19

 

Venit într-o emisiune la OPEN TV ca să se rățăiască la Marian Mina, Vasile Mustățea, fost președinte de Consiliul Județean și actualmente șef al Cancelariei prefectului, dă cu oiștea-n gard și ne anunță că să ne luăm gândul de la cele două aparate achiziționate de Consiliul Județean pentru spital, aparatul de testare PCR și plasmafereza, două aparate folosite în lupta cu acest virus ucugaș, Sars Cov2.

Motivarea e de noaptea minții:

”Aici se vede neprofesionalismul și lipsa de cunoștințe (N.R a lui Marian Mina). Dumneavoastră v-ar conveni  ca un membru al familiei dumneavoastră să fie tratat cu un aparat care nu este testat cum scrie la carte? Mie nu mi-ar conveni! Eu, ca să pot să-i dau…autorizarea aia…ministerul…acreditarea, înseamnă să sar niște etape..nu trebuie să lăsăm persoanele de specialitate să-și facă datoria? Aici este vorba de sănătate, orice mică greșeală are repercusiuni  care nu mai pot fi reparate! nu știu, specialiștii aia (N.R care vor lucra cu PCR și plasmafereza) sunt testați, să vadă dacă au cunoștințele necesare?  Nu pot să intervin la Ministerul Sănătății într-o problemă de genul ăsta!”

Ai, bre, lasă-ne,…asta  ca să nu zic, să mori matale, adică ai cunoștințe în aparatură medicală? Zici că plasmafereza asta nu este testată suficient? Unde ai aflat asta? La ministerul Energiei, sau în consiliul de administrație de la E.ON ENERGIE?

Nea Vasile, dacă n-ai atât de infatuat și plin de aroganță, ai vedea că te faci de râs spunând balivernele astea.

Plasmafereza este un aparat folosit de mulți ani în medicină iar scuzele astea cu să vedem… să analizăm… sunt doar pretexte să dați în cap acolo unde aveți voi interes, iar Giurgiu nu e singular.

Pe data de  6 martie 2020, Ministerul Sănătății a primit 3 echipamente de plasmafereză, care pot fi folosite pentru tratamentul pacienților critici cu Covid-19 prin terapia cu plasmă.

Pe 18 aprilie, un astfel de aparat a fost achiziționat de CJ Buzău.

Patru echipamente au fost donate statului de o firmă privată, iar alte 14 vor fi instalate curând în ţară.

Primii pacienţi aflaţi în stare gravă la Institutul Matei Balş din Capitală au primit deja plasmă de la donatori vindecaţi de COVID-19.

Institutul Național de Hematologie recomandă achiziționarea unor astfel de aparate dar Giurgiu, deși îl are, nu-l va putea folosi fiindcă nu vrea PNL și Mustățea să iasă Mina în evidență.

P.S Ca să afle toți ”alde nea Vasile” din PNL, las mai jos un link de unde pot afla de ce este necesar un astfel de aparat pentru orice spital de oriunde ar fi el: https://www.gralmedical.ro/Afectiuni-patologice-tratate-prin-Plasmafereza

M.B

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.