Problemă rezolvată la DGASPC. Angajații au întrerupt greva japoneză

Vicepreşedintele Sindicatului Protecţia Copilului Giurgiu, Constanţa Paraschivescu, a anunţat, miercuri, că salariaţii din cadrul DGASPC Giurgiu au întrerupt greva japoneză iniţiată la finalul săptămânii trecute după ce CJ Giurgiu s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a aprobat fonduri pentru plata salariilor celor 890 de angajaţi.

„Guvernul a aprobat banii pentru plata salariilor pentru acest an numai că banii au venit puţin câte puţin şi pe parcursul acestui an au exista deja două sincope majore la plata salariilor, în luna iunie când angajaţii au iniţiat un miting de protest în curtea instituţiei cu respectarea regulilor de distanţare socială, au existat apoi anumite întârzieri la plata salariilor în luna august, iar acum, în luna septembrie întârzierea la plata salariilor s-a repetat astfel încât de la finalul săptămânii trecute cei 890 de salariaţi ai DGASPC Giurgiu au intrat în grevă japoneză.

Septembrie este o lună grea pentru că majoritatea suntem părinţi şi copiii noştri au început şcoala, iar neplata salariilor ne afectează foarte mult.

Acum, se pare că strigătul nostru de durere a fost auzit şi Consiliul Judeţean Giurgiu s-a întrunit în această săptămână în şedinţă extraordinară pentru rectificarea bugetului şi a aprobat fondurile necesare plăţii salariilor aferente lunii august”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului pentru Protecţia Copilului Giurgiu.

În cadrul DGASPC Giurgiu au existat 960 de salariaţi la începutul anului, dar din cauza întârzierilor la plata salariilor unii dintre aceştia şi-au suspendat contractele de muncă şi numărul lor a ajuns la 890. Aceştia asigură îngrijirea unui număr de 600 de copii şi adulţi cu nevoi speciale în condiţiile în care grila de salarizare prevede 1.260 de salariaţi.

www.agerpres.ro

The post Problemă rezolvată la DGASPC. Angajații au întrerupt greva japoneză appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Problemă rezolvată la DGASPC. Angajații au întrerupt greva japoneză

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.