Proiect şocant pentru giurgiuveni: Înființarea unui incinerator pentru deşeuri şi resturi de animale, în zona fostului Combinat Chimic! Deputatul Alexandru Andrei se opune vehement! Giurgiu ar putea deveni o uriașă GLINA, cu iz de cadavre!

Proiect şocant pentru giurgiuveni: Înființarea unui incinerator pentru deşeuri şi resturi de animale, în zona fostului Combinat Chimic! Deputatul Alexandru Andrei se opune vehement! Giurgiu ar putea deveni o uriașă GLINA, cu iz de cadavre!

Proiect şoc pentru județul Giurgiu: înființarea unui incinerator pentru deşeuri şi resturi de animale, în zona fostului Combinat Chimic!  Dacă acest se va aproba, arderea acestor deşeuri ar putea pune în pericol sănătatea giurgiuvenilor! 

      Halucinantul proiect de înființare a unui incinerator pentru deșeuri în municipiul Giurgiu, a fost astăzi supus dezbaterii publice de reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Giurgiu.

      Printre cei care se opun vehement (şi pe bună dreptate! ) se află şi deputatul PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, care a fost astăzi prezent la dezbatere. Argumentele domniei sale sunt de necontestat:

      „Am ținut să fiu prezent la această dezbatere pentru a afla concret care este impactul proiectului asupra factorilor de mediu și asupra sănătății locuitorilor municipiului, dat fiind faptul că, printre altele, vizează și incinerarea deșeurilor medicale, un domeniu extrem de sensibil în aceste privințe (protecția mediului și cea a sănătății populației).

      Conform proiectului prezentat de potențialul investitor, incineratorul (unde ar urma să se ardă nu numai deșeuri medicale, ci și resturi animale, dar și alte deșeuri)  ar urma să fie construit în zona fostului Combinat Chimic.

      În dezbaterile de astăzi, am solicitat o analiză mai atentă a tuturor documentelor transmise de investitor, pentru a se putea lua o decizie corectă, documentată și argumentată, o decizie care să nu pună în pericol, în niciun fel, sănătatea giurgiuvenilor.

      Ca giurgiuvean, dar și ca parlamentar ce reprezintă acest județ (și, implicit, municipiu), mă opun vehement construirii unui astfel de incinerator la Giurgiu” – a obiectat Deputatul liberal, Alexandru Andrei.

      Deputatul liberal, a solicitat toate datele legate de acest proiect şi intenționează să meargă până în „pânzele albe”, pentru ca acest proiect să fie oprit.

      „Consider că proiectul ar reprezenta un pericol real pentru toți giurgiuvenii, mai ales că, din documentele prezentate, am înțeles că nu se respectă distanța minimă față de zonele locuite, prevăzută de lege.

      Am solicitat, oficial, APM – conform Legii 544 privind informațiile de interes public – toate datele privind acest proiect, cu intenția de a mă adresa tuturor instituțiilor guvernamentale cu atribuții în acest domeniu, pentru a stopa acest proiect la Giurgiu.

      De altfel, prezent la dezbaterea de astăzi, și primarul municipiului, Adrian Anghelescu, a susținut același punct de vedere, opunându-se construirii acestui incinerator la Giurgiu”, a mai adăugat Deputatul giurgiuvean pe pagina sa de Facebook.

      Societatea care intenționează să construiască incineratorul în Giurgiu, a fost refuzată de multe alte județe, lesne de înțeles de ce, iar acum îşi încearcă norocul la noi, în Municipiu.

      „M-aș fi așteptat ca acest proiect – cu repercusiuni majore asupra sănătății publice – să fie pus în dezbatere publică de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, însă nu s-a întâmplat asta și sunt convins că foarte mulți giurgiuveni nici nu au idee de intenția de a se construi un astfel de incinerator în orașul lor; de altfel, și eu, ca parlamentar, am aflat de-abia săptămâna trecută despre acest proiect…

      Profitând de nepăsarea autorităților județene responsabile din domeniu, respectivul investitor (care, repet, a fost refuzat, în repetate rânduri, de alte județe – unele chiar din vecinătatea noastră), intenționează să aducă la Giurgiu, pentru ardere, deșeuri din Ilfov, București și județele limitrofe, iar din discuțiile purtate astăzi cu activiști de mediu și specialiști în sănătate publică am înțeles că un astfel de incinerator este mult mai periculos pentru sănătatea publică decât o groapă de gunoi.

      De aceea, mă voi opune din toate puterile acestui proiect și nu voi accepta, sub nicio formă, ca Giurgiu să devină ”țap ispășitor” pentru satisfacerea unor grupuri de interese, cu prețul sănătății giurgiuvenilor”, şi-a încheiat declarația, Alexandru Andrei.

Iată un proiect care ar putea otrăvi aerul giurgiuvenilor, într-un oraș ce s-ar putea transforma într-o uriașă GLINA, degajând zilnic un iz grețos de gunoi și cadavre!

După blestemul local din perioada comunistă, numit  Combinatul Chimic, numai o minte bolnavă ar putea accepta un astfel de proiect condamnându-ne la  un mediu irespirabil!

Felicitări Domnule Deputat! Bravo Domnule primar Anghelescu! Suntem convinși că giurgiuvenii vă vor susține, fără rezerve!

(Jurnal)

Foto: Incinerator de deseuri…

Proiect şoc pentru județul Giurgiu: înființarea unui incinerator pentru deşeuri şi resturi de animale, în zona fostului Combinat Chimic!  Dacă acest se va aproba, arderea acestor deşeuri ar putea pune în pericol sănătatea giurgiuvenilor!        Halucinantul proiect de înființare a unui incinerator pentru deșeuri în municipiul Giurgiu, a fost astăzi supus dezbaterii publice […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/proiect-socant-pentru-giurgiuveni-infiintarea-unui-incinerator-pentru-deseuri-si-resturi-de-animale-in-zona-fostului-combinat-chimic-deputatul-alexandru-andrei-se-opune-vehement-giurgiu-ar-putea-d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=proiect-socant-pentru-giurgiuveni-infiintarea-unui-incinerator-pentru-deseuri-si-resturi-de-animale-in-zona-fostului-combinat-chimic-deputatul-alexandru-andrei-se-opune-vehement-giurgiu-ar-putea-d
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 mai 2023 23:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.