Proiect transfrontalier pentru dezvoltarea turismului rural în Giurgiu și Ruse

Preşedintele Asociaţiei Eastern Danube Convention& Visitors Bureau Giurgiu, Clara Mărculescu, a declarat luni, la conferinţa de lansare a unui proiect european transfrontalier pentru susţinerea turismului rural în regiunea Giurgiu-Ruse că zece sate din Giurgiu şi zece din Ruse vor beneficia de un proiect european pentru susţinerea turismului rural în regiunea de graniţă.

Un număr de 20 de sate, câte zece din judeţul Giurgiu şi respectiv regiunea Ruse, vor beneficia de fonduri europene pentru dezvoltarea turismului în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria.

„Susţinerea turismului rural în regiunea Giurgiu-Ruse prin intermediul patrimoniului cultural este un proiect în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România -Bulgaria INTERREG V A, pe Axa 2- O regiune verde, cu obiectivul specific de îmbunătăţire a utilizării durabile a resurselor patrimoniului cultural şi natural. Proiectul este depus în parteneriat cu Asociaţia Eastern Danube Convention&Visitors Bureau Giurgiu, lider de proiect, şi Centrul de Sprijin pentru IMM Ruse şi este un proiect de tip soft. Contextul în care am gândit acest proiect este legat de faptul că, la nivelul judeţului, turismul este aproape inexistent, deşi avem aşezarea geografică ce ne ajută foarte mult, avem lăcaşuri de cult, avem cultură, tradiţii, meşteşuguri, festivaluri, gastronomie pe care le putem pune într-un produs turistic pe care apoi să îl promovăm şi să-l valorificăm”, a declarat Preşedintele Asociaţiei Eastern Danube Convention& Visitors Bureau Giurgiu, Clara Mărculescu, cu prilejul lansării proiectului.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei abordări integrate a promovării patrimoniului cultural al comunităţilor rurale atât din Giurgiu cât şi din Ruse, pentru a sprijini dezvoltarea economică locală şi turismul rural.

Astfel, vor fi alese zece sate din Giurgiu şi zece din Ruse, unde se va face un studiu în legătură cu resursele pe care acele comunităţi le au şi pot fi valorificate din punct de vedere turistic.

Liderul de proiect spune că, la finalul acestuia, va fi elaborat un studiu comun, un ghid turistic şi un album foto, care vor fi distribuite către şase sute de centre turistice din regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse, respectiv hoteluri, restaurante, autorităţi locale şi se va face un site web, unde vor fi puse toate informaţiile din studiul efectuat în cele 20 de sate, de la tradiţii, lăcaşuri de cult, meşteşuguri, festivaluri, la gastronomie.

Proiectul are o valoare totală de 360.279 de euro din care 306.237 de euro contribuţia UE, 46.832 euro de la bugetul de stat şi 7.209 euro contribuţie proprie a partenerilor din proiect.

www.agerpres.ro

The post Proiect transfrontalier pentru dezvoltarea turismului rural în Giurgiu și Ruse appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Proiect transfrontalier pentru dezvoltarea turismului rural în Giurgiu și Ruse

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.