Proiectul de lege scos din sertarele MApN prin ambuscada lui Olescu

 Surpriza! 

                                                                   A fost odata un blog 

Un nou proiect de lege privind pensiile militare sta la secret in sertarele M.Ap.N., via … DMRU. Culmea ca proiectul este de prin 2015, dar abia in perioada urmatoare va fi scos la lumina. 

Este o combinata intre legea pensiilor militare din SUA, Polonia si Marea Britanie. 

Principiul de baza: se acorda 2,5% raportat la ultima solda de baza, actualizata la zi, pt. fiecare an in serviciul militar (exclusiv in serviciul militar). La care se adauga 25%, 50 si 100% pt. grupele de munca. Vechimea minima 20 ani. 

Dispare limita de varsta si ramane doar vechimea in serviciul militar. 

Cuantumul maxim poate depasi solda, doar daca ce iese peste 100% provine din adaosul pt. grupa de munca. 

Spre deosebire de legea actuala, in viitoare lege dispar dintre beneficiarii pensiilor militare toti functionarii publici civili, mai exact acei politisti si penitenciaristi care nu au apucat sistemul militarizat sau nu au avut 20 ani in sistemul militarizat. Este evident ca dintre politistii si penitenciaristii aflati acum in sistem, niciunul nu mai poate indeplini conditiile de pensie militara. 

Vechimea in afara serviciului militar, se valorifica in sistemul public. 

Cei fara 20 ani in serviciul militar, vor beneficia de o indemnizatie de pensie de 2.5% pt. fiecare an in serviciul militar, plus adaosul pt. grupe, dar numai la varsta de 65 ani, ca supliment la pensia contributiva. Regula anterioara se aplica si cetatenilor care au fost obligati sa efectueze stagiul militar, acestora urmand a le fi acordat si un bonus de 100% pt. ca au fost obligati sa efectueze serviciul militar. 

Bafta!

Gelu Olescu

sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sursa: huhurez
Articol sursa: Proiectul de lege scos din sertarele MApN prin ambuscada lui Olescu

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.