Proteste in fata fata Ministerelor Justiţiei si Afacerilor Interne. Printre protestatari si giurgiuveni

Sursa  foto: https://www.facebook.com/pages/category/Community/Sindicatul-Fraternitatea-Penitenciarul-Giurgiu-552036801586813/

Condiţii de lucru mai bune,  salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. Asta au cerut azi in fata Ministerelor Justiţiei  si  Afacerilor Interne  ofiţerii,  agenţii din penitenciare, poliţiştii si  rezervişti militari membrii ai Federtiei Sinicatelor din Administrtia Nationala a Penitenciarelor,(FSANP)  ai  Sindicatului National  al Politistilor si Personalului Contractual  (SNPP C)  si ai Sinicatului Cadrelor Militare Disponibilizte (SCMD).

Membrii  Federtiei Sinicatelor din Administrtia Nationala a Penitenciarelor,(FSANP)  ai  Sindicatului National  al Politistilor si Personalului Contractual  (SNPPC), si ai Sinicatului Cadrelor Militare Disponibilizte (SCMD) au protestat azi, 7 februarie in fata Ministerelor Justiţiei  si  Afacerilor Interne. Printre protestatari au fost si sindicalisti giurgiuveni de la Sindicatul Fraternitatea Giurgiu, afiliat Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Acestia  au participat la pichetarile de la MAI si Ministerul Justitiei, cu o delegatie de 8 membrii, conform normei de reprezentare stabilita.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) producand discriminari in  acest domeniu de activitate.

 Printr-o  alta ordonanta  (OUG 59/2017), pensiile militare au fost
reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obţinute în vederea
pensionării.

O alta nemultumire a  protestatarilor  este aceea ca pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, alocaţiile bugetare aferente îmbunătăţirii condiţiilor de lucru şi asigurării dotărilor şi logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 faţă de 2017 în pofida faptului că bugetul instituţilei a avut un trend crescător.

Conform sindicalistilor, maine  8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament ,  iar  in cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor, acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat.

Camelia SachettiSursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Proteste in fata fata Ministerelor Justiţiei si Afacerilor Interne. Printre protestatari si giurgiuveni

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.