Radiografia trădării Trădarea îmbracă multe forme. Trădare față de un membru al familiei,…

Radiografia trădării

Trădarea îmbracă multe forme. Trădare față de un membru al familiei, fața de iubit/iubită, față de un prieten sau sau aliat sau trădarea de țară… Toate sunt crime din punct de vedere moral, doar că singura trădare care devine crimă din punct de vedere penal este trădarea de țară, incriminată ca atare de art. 394 Cod Penal și pedepsită cu „închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Iar când îți trădezi țara din poziția de guvernant, o faci adoptând legi. Legi prin care le dai vădit „în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului”… în cazul nostru „prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului” și „aservire faţă de o putere sau organizaţie străină”.
Altfel nu pot fi interpretate reglementările care sunt pregătite cu scopul înstrăinării ultimelor active al României – cum ar fi listarea la bursă a Hidroelectricii, cedarea portului Galați sau iminenta respingere în Parlament a proiectului legislativ #LegeaSuveranității.

Azi vă voi arăta cum arată un act de trădare evident, atunci când el îmbracă forma unei legi care este clar că a fost scrisă în afara birourilor Guvernului României sau al ministerului de resort, ci undeva în unele cabinete de avocatură ale consultanților care le consiliază pe corporațiile exploatatoare. Încălcarea flagrantă a unor norme de tehnică legislativă sau unele erori de redactare (la articolul 9 al Legii modificatoare se precizează că se modifică art. 31 în vreme ce era modifica articolul 33…) vădesc sursa textului inițiativei celor 4 șefi de partide.

În cele ce urmează vă voi spune cât se poate de concis, punct cu punct, articol cu articol, cum România, cum noi toți suntem trădați prin fiecare articol ce se dorește modificat sau abrogat din Legea Offshore, Legea 256/2018 în urma inițiativei legislative propuse de Ciucă – Ciolacu – Kelemen – Pambuccian, inițiativă pe care „autorii săi” cred că nici nu au citit-o atunci când au primit-o în plic de la Viena.

Voi începe cu o lămurire: Legea Offshore (varianta Dragnea) votată în 2018 este ea însăși o lege proastă, atinațională, făcută încă de atunci cu unicul scop de a favoriza corporațiile exploatatoare și de a reduce veniturile statului român, venituri la care cetățeanul român era îndreptățit să le primească în temeiul Ordonanței 7/2013, ordonanță ce aducea o încercare de compensare a efectelor a ceea ce ei numesc „dereglementărea preţurilor din sectorul gazelor naturale”, mai comun spus – liberalizarea pieței gazelor. Dar Dragnea, care am convingerea că s-a dus la pușcărie tocmai pentru că a lăsat prea mult României prin Legea Offshore din 2018, a nesocotit ordinele primite de la corporații și din metropole și a modificat Legea astfel cum fusese propusă parlamentului de premierul de atunci, Mihai Tudose (Varianta Tudose e o variantă aproape la fel de proastă precum aceasta – dar vom veni cu un studiu comparat și între aceste două variate). Actuala modificare a legii offshore, Legea offshore varianta Ciucă-Ciolacu-Kelemen-Panbuccian, va da practic gazele României gratis corporațiilor exploatoare.
Dar pentru că vreau să aveți argumente pentru

Prima modificare esențială a Legii offshore este făcută chiar la articolul 1 a Legii 256/2018 și are menirea de a extinde aplicabilitatea acestei Legi care derogă de la regimul fiscal regulat aplicabil exploatatorilor resurselor de gaze, practic, la toate extracțiile de gaze de pe teritoriul României, și din onshore (de pe teritoriul României) nu doar din offshore (din largul mării teritoriale și a zonei economice excesive din Marea Neagră a României). Inițiatorii au adăugat la primul articol din vechea Lege offshore sintagma „și onshore de adâncime” care la articolul 2 litera r este definit ca fiind „perimetru petrolier onshore de adâncime – perimetru petrolier localizat pe uscat, a cărui ariei corespunzătoare proiecţiei la suprafaţă a conturului părţii din scoarţa terestră în interiorul căreia, pe un interval de adâncime mai mai mare de 3000 m, se realizează lucră

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.